MY KTEO

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Χαλκίδα για τα νέα μέτρα στην εστίαση: «Δεν μπορούμε να πονέσουμε άλλο οικονομικά», αντιδρούν οι επιχειρηματίες


Τρεις εβδομάδες μετά το σχεδόν οριζόντιο άνοιγμα των κλειστών χώρων στους εμβολιασμένους, η επιτροπή ανάμεσα σε άλλα στον σχεδιασμό  της περιλαμβάνονται, η αύξηση των rapid test για το ανεμβολίαστο προσωπικό από τα 2 σε 3 την εβδομάδα, η τήρηση μεγαλύτερων αποστάσεων, η απαγόρευση όρθιων και ο χαρακτηρισμός ως «κλειστών χώρων», όσων υπαίθριων περιβάλλονται με πλαϊνά πλέξιγκλας, ομπρέλες ή οποιεσδήποτε άλλες λυόμενες κατασκευές.

 

 

«Αυτά που σκέφτονται είναι ανεφάρμοστα. Ποιος εργαζόμενος θα δώσει 30 ευρώ την εβδομάδα σε rapid test; Ποιος ιδιοκτήτης θα ζητήσει πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους πελάτες που θα θελήσουν να καθίσουν  έξω;», αναρωτιέται  ιδιοκτήτης καφέ στην παραλία χαλκίδας«Έχουμε πληρώσει τόσα και τόσα σε πρόσθετες κατασκευές για να κρατήσουμε την πελατεία μας και τώρα δηλαδή μας λένε ότι ήταν δώρον άδωρο; Ενώ μέχρι σήμερα οι περισσότεροι από ‘μας έχουμε ακολουθήσει πλήρως τις οδηγίες, δεν σκοπεύουμε πλέον να "πονέσουμε" κι άλλο οικονομικά από τη στιγμή που σε λίγους μήνες θα έχουμε βγει από αυτό το τούνελ», υπογραμμίζει ιδιοκτήτης καφέ  - μπαρ  στην Παραλία Χαλκίδας

 

 

Από τα τρέχοντα στοιχεία τα οποία εξετάζουν αυτήν την ώρα και στο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Α. Σκέρτσος, τον Οκτώβριο καταγράφηκαν σχεδόν 88.000 νέα κρούσματα κορoνοϊού και οι 1.126 νεκροί λόγω των επιπλοκών της νόσου covid-19 ενώ το προηγούμενο 48ωρο εισήχθησαν στα νοσοκομεία περισσότεροι από 500 ασθενείς με κορονοϊό.