MY KTEO

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Πόσες φορές πρέπει να εκσπερματώνει ο σύντροφός σας για να μην έχει πρόβλημα με τον προστάτη του;


Το σεξ δεν είναι μόνο θέμα ευχαρίστησης, αλλά και υγείας. Η καλή σεξουαλική ζωή βοηθά στην καλή υγεία τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό επίπεδο. Κι εδώ έρχεται ένα σχετικό ερώτημα: «Πόσες φορές το μήνα πρέπει να εκσπερματώνει ένας άνδρας ώστε μακροπρόθεσμα να μην έχει πρόβλημα με τον αδένα του προστάτη του;»

Επειδή προφανώς και θα σας ενδιαφέρει η υγεία του συντρόφου σας, μάλλον αυτή η πληροφορία θα σας φανεί χρήσιμη.  Όσο για το πώς συνδέεται η εκσπερμάτωση με τον προστάτη: ο αδένας που παράγει σπέρμα είναι αυτός ο οποίος προκαλεί προβλήματα στις ηλικίες άνω των 50 ετών.

Αν λοιπόν διογκωθεί, προκαλεί από συχνή και επώδυνη ούρηση μέχρι και κακοήθεια, αφού ο καρκίνος του είναι ο νούμερο ένα ανδρικός καρκίνος. Μέσω της εκσπερμάτωσης ο οργανισμός του άνδρα αποβάλλει τις τοξίνες οι οποίες ευθύνονται για τις επιπλοκές στον προστάτη. Να ένας –ακόμα- καλός λόγος για να κάνετε λοιπόν με το σύντροφό σας πιο συχνά σεξ.

Όλα αυτά αποτελούν συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε το περιοδικό European Urology, η οποία παρατήρησε τη σεξουαλική δραστηριότητα 32 οοο ανδρών και κατέληξε ότι εκείνοι οι οποίοι είχαν πιο έντονη ερωτική ζωή ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν όγκους στον προστάτη τους. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας της μελέτης έγραψε: «Διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα εκσπερμάτισης ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωσθούν στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη. Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».

Eπομένως πόσες φορές ένας άνδρας πρέπει κατά μέσον όρο να εκσπερματώνει το μήνα ώστε να προασπίζει τον εαυτό του από τον καρκίνο του αδένα του προστάτη;

H απάντηση είναι 21 φορές αφού όπως παρατηρήθηκε οι άντρες αυτής της κατηγορίας έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη τους από εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερο ή καθόλου. Σαφέστατα και η εκσπερμάτωση δεν αποτελεί πανάκεια απέναντι στην επάρετη νόσο, θα πρέπει να υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις, όπως η σωστή διατροφή, η σωματική άσκηση και η διακοπή του καπνίσματος αλλά οπωσδήποτε είναι μια καλή αρχή.


govastileto.gr