MY KTEO

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Λογαριασμοί ρεύματος – θέρμανσης: Η επιδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Αυξημένοι θα είναι οι επόμενοι λογαριασμοί ρεύματος και θέρμανσης, καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έφτασε τον Οκτώβριο στα 209 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο υπουργός προχώρησε σε ανακοινώσεις για την επιπλέον επιδότηση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κάνοντας λόγο για υπερδιπλασιασμό του αρχικού ποσού, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η κατακόρυφη αύξηση των τιμών.

Όπως ανακοινώθηκε:

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης: Η επιδότηση αυξάνεται για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στα 39 ευρώ τον μήνα, από 9 ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης πάντα τις 300 κιλοβατώρες τον μήνα.
 
Δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου: Η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.
   
Καταναλωτές φυσικού αερίου: Αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο -εκτός από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15 % για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Όπως ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας, για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 μεγαβατώρες τον μήνα, η μείωση θα είναι 20 – 40 ευρώ το μήνα. Τα τέλη θα επιβληθούν από το 2022, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου.
 
Επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης): Αναστέλλονται για 5 μήνες (Νοέμβριο – Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι, διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ. Τα τέλη θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο και μετά από αξιολόγηση των αναγκών του λογαριασμού ΥΚΩ, οι οποίες περιορίζονται όσο προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών.


Newmoney.gr