MY KTEO

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Παρούσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόεδρος της ΕΛΜΕ-Αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις –Κατά πλειοψηφία δεκτό το ψήφισμα


Παρούσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα ήταν η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα η οποία αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις τμημάτων στο Δήμο Χαλκιδέων και τον νομό. Η κα Νίκα ζήτησε την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα των συγχωνεύσεων και ζήτησε να υιοοθετηθεί ψήφισμα το οποίο αναφέρεται στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα είπε πως έχει πληγεί το εκπαιδευτικό σύστημα και το ψήφισμα αποτυπώνει το πρόβλημα ως έχει. Όπως είπε σε περιόδους διαχείρισης κορονοϊού δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχωνεύσεις. Έγιναν συμπτύξεις τμημάτων με αποτέλεσμα να φοιτούν περισσότερα παιδιά στην ίδια τάξη, αλλά το επίπεδο κρουσμάτων στο Δήμο Χαλκιδέων σε σχέση με άλλους Δήμους είναι χαμηλό. Οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν και για την προστασία των παιδιών και μπράβο στους εκπαιδευτικούς. Συντασσόμαστε με το ψήφισμα.

Ο Χρήστος Παγώνης είπε πως το ψήφισμα αποτυπώνει μία πραγματικότητα και οι εκπαιδευτικοί δίνουν τη δική τους μάχη με την αξιολόγηση.

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης είπε πως η κα Νίκα έφερε ένα ψήφισμα το οποίο έπρεπε να έχουμε φέρει εμείς ως δημοτικό συμβούλιο.

Η Γρανέττα Τσιβίκα δήλωσε σύμφωνη ως παράταξη με το ψήφισμα και όπως είπε η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο να ανοίξει τα σχολεία με ασφάλεια.

Ο Τάσος Καλαθέρης δήλωσε σύμφωνος με το ψήφισμα αλλά είπε πως αυτό είναι το ένα σκέλος. Η πρωτοβάθμια είναι το δεύτερο. Πρέπει να δημιουργηθούν τμήματα των 13 και 15 παιδιών στην Πρωτοβάθμια και ζητάω από το δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσει από τις σχολικές επιτροπές σε ποια σχολεία και ποιες τάξεις υπάρχουν περισσότερα από 15 παιδιά.

Η Ελένη Μιτζιφίρη είπε απευθυνόμενη στην Χαρά Νίκα, πότε έφερε η κα Νίκα ψήφισμα για τις καθαρίστριες οι οποίες πληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό. «Δεν είδα κανένα ψήφισμα για τη μείωση των καθαριστριών, δεν είδα ψήφισμα για το άθλιο κτιριακό, για την ασφάλεια των παιδιών, των γονέων και των κηδεμόνων, για το χάλι του ΕΕΕΚ, δεν είδα κανένα ψήφισμα για τις οργανικές θέσεις. Από εκεί και έπειτα έζησα να ακούσω και συγχαρητήρια της κας Βάκα στους εκπαιδευτικούς.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ να μην υπάρχουν συγχωνεύσεις τμημάτων αλλά επειδή μόνο και μόνο το έφερε η ΕΛΜΕ το καταψηφίζω.»

Ο Γιώργος Μπουραντάς είπε πως το ψήφισμα έχει ως προϋπόθεση το γεγονός ότι πολύ μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει εμβολιαστεί. «Για ποιο λόγο δεν έχει εμβολιαστεί; Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Μήπως πρέπει κι εμείς να δούμε αν έπρεπε να έχουμε κάνει καμπάνια και να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές. Από εδώ και πέρα πρέπει να το δούμε»