MY KTEO

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Σωματεία ΛΑΡΚΟ - Εγινε η συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας και δηλώνουμε ότι ο αγωνας θα συνεχίστει μέχρι τελικής δικαίωσης.:

 


Στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου της ΛΑΡΚΟ που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Οι εκπρόσωποι των Σωματείων ενημέρωσαν τον Υπουργό για την παντελή έλλειψη επικοινωνίας από πλευράς Κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους τόσο για την εξέλιξη των διαγωνισμών και πως διασφαλίζεται μέσω της διαδικασίας η μελλοντική λειτουργία της Λάρκο όσο και για το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας αλλά και των δικαιωμάτων τους αντιπροσωπείας των Σωματείων με τον Υπουργό Επικρατείας Κο Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

 

Εν συνεχεία ενημερώθηκε ο Υπουργός αφενός για τις δυνατότητες που έχει η βιομηχανία ως η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο με τα δικά της μεταλλεύματα αφετέρου για την απαξίωση που έχει τελεσθεί το τελευταίο διάστημα που η επιχείρηση τελεί υπό καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης.

 

Επισημάνθηκε η απώλεια εσόδων, λόγω της μειωμένης παραγωγής, της τάξεως των 500 Εκατ. Ευρώ περίπου για το τελευταίο διάστημα των δύο ετών καθώς και η μη λειτουργική κατάσταση του 90% των παραγωγικών μονάδων, κάτι που με βάση τον νόμο, αντιβαίνει στην βασική αρχή της αύξησης του τιμήματος πώλησης υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος ειδικά σε μια περίοδο που οι τιμές του Νικελίου είναι σε υψηλά επίπεδα.           

 

Τέλος επισημάνθηκε από πλευράς εργαζομένων πέραν της ανασφάλειας και του φόβου για το μέλλον η δύσκολη οικονομική κατάσταση στο σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης λόγω της κατάργησης των δώρων και των περικοπών που έχουν υποστεί στην μισθοδοσία τους και ζητήθηκε έκτακτη οικονομική στήριξη των εργαζομένων λόγω των εορτών .

 

 

 

Ο Κύριος Υπουργός, αντιλαμβανόμενος τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, δεσμεύτηκε ότι:

 

 

 

1.                      Θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που τέθηκαν στην σημερινή συνάντηση.

 

 

 

2.                      Αφού πρώτα επικοινωνήσει με τους καθ ύλην αρμόδιους Υπουργούς Ενέργειας, Εργασίας και Οικονομικών θα εισηγηθεί ώστε να οριστεί Υπεύθυνος επικοινωνίας με σκοπό να αποκατασταθεί η προβληματική ή ελλευτής επικοινωνία με τους εργαζόμενους.

 

 

 

3.                      Ότι σε κάθε περίπωση δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση που να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τους εργαζόμενους χωρίς πρώτα να κοινοποιηθεί σε αυτούς.

 

 

 

Τέλος και εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομενους και φορεις που μας έχουν συμπαρασταθεί σε αυτό το πολύμηνο αγώνα και Κυρίως στο προχθεσινο συλλαλητήριο του Συντάγματος, δηλώνουμε ότι ο αγωνας θα συνεχίστει μέχρι τελικής δικαίωσης.