MY KTEO

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Κ. Σκρέκας: Η επιδότηση θα φανεί στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος


Στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από το τέλος Νοεμβρίου, θα αρχίσει να φαίνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε πως η επιδότηση θα ανέρχεται για κατανάλωση 300Kw τον μήνα, στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, στα 19 για τον Οκτώβριο και στα 39 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η ρήτρα αναπροσαρμογής που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές με μέση κατανάλωση 300Kw τον μήνα θα είναι 45 ευρώ, άρα η επιδότηση από το κράτος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης, πρόσθεσε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως αν οι αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια συνεχιστούν, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να επιδοτεί τους καταναλωτές, αν και όπως σημείωσε δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της επιβάρυνσης.

Μέρος της επιβάρυνσης για όσα νοικοκυριά καταναλώνουν περισσότερα από 300 kw τον μήνα, έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει η ΔΕΗ, ενώ κάτι ανάλογο έχει ζητηθείς και από τους υπόλοιπους παρόχους.

Ο κ. Σκρέκας γνωστοποίησε ακόμη πως τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ο 5ψηφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση που τους κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, προκειμένου να γίνεται άμεση επανασύνδεση.



Πηγή: Money Review