MY KTEO

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Rύθμιση για αφαίρεση γονικής μέριμνας και διώξεις κατά αρνητών γονέων


Τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης θα φέρουν πολύ σύντομα στη βουλή ρύθμιση, με την οποία θα προβλέπεται αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινική τιμωρία για τους γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς δε συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Την πληροφορία αυτή έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8: «...το Υπουργείο μας, η κ. Κεραμέως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, από κοινού ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και ήδη επεξεργάζονται την διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι είναι ένα ελαφρύ πλημμέλημα, ώστε και αυτό το νομικό κενό να καλυφθεί. Μείζονα σημασία έχει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι μόνο υποχρέωση γονέων και κηδεμόνων τα παιδιά να διδαχθούν, είναι και δικαίωμα των ίδιων των παιδιών. Άρα πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία».

Όπως δήλωσε η κ. Μακρή, για τα παιδιά που δεν φοιτούν αυτή την στιγμή λόγω των γονιών τους που δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και είναι μερικές δεκάδες, το Υπουργείο έχει μια διαδικασία, λόγω της αυτονομίας της σχολικής μονάδας. Ο διευθυντής εγγράφως ενημερώνει τους γονείς, εν συνεχεία αν δεν υπάρχει ανταπόκριση ή διαφοροποίηση απευθύνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες ή μπορεί να το κάνει και ταυτόχρονα, καθώς επίσης και στην εισαγγελική αρχή, η οποία επιλαμβάνεται για τον τρόπο που ασκείται η γονική μέριμνα.


efsyn.gr