MY KTEO

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Να διενεργούνται δωρεάν rapid test σε αστυνομικούς


Τη διενέργεια δωρεάν rapid test στους αστυνομικούς σε δημόσιες δομές Υγείας ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη βουλευτές του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

 «Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο διάστημα από 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι 31 Μαρτίου 2022, θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ αντιγόνου κάθε εβδομάδα, το οποίο και θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Το κόστος αυτού του τεστ ανέρχεται περίπου στα δέκα (10) ευρώ, με σαφή πρόβλεψη να επιβαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο, το δε αποτέλεσμά του, θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από τη δικτυακή πλατφόρμα gov.gr, υποχρεωτικά μέσω της εφαρμογής covid free app από τον εργοδότη.

 

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για το γεγονός ότι υπάρχει ανυπαρξία μέριμνας προς τους αστυνομικούς αφού εν μέσω πανδημίας έρχονται καθημερινά σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού, χωρίς μάλιστα να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προφύλαξή τους. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν Αστυνομικές Υπηρεσίες που δεν έχουν επαρκείς υπηρεσίες καθαριότητας, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη διαχείριση περιστατικών που ευρισκόμενοι σε καθεστώς καραντίνας την παραβιάζουν, επίσης κανένα ενδιαφέρον σχετικά με τον υγειονομικό έλεγχο όσων παραμένουν στα Τμήματα, όπως είναι οι κρατούμενοι και οι προσαχθέντες. Επίσης η μεταφορά επιβαινόντων σε αστυνομικά οχήματα εξακολουθεί να πραγματοποιείται χωρίς διαχωριστικό υαλοπίνακα (plexi-glass).

 

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αστυνομικών από τον κορονοϊό και επίσης να μην επιβαρύνεται ο αστυνομικός με τα έξοδα από την πραγματοποίηση των τεστ, τα οποία θα διενεργούνται σε δημόσιες δομές Υγείας.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

 

Για την ύπαρξη υλικών και μέσων για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από τον κορονοϊό;

 

Για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ του αστυνομικού προσωπικού σε δημόσιες δομές Υγείας;

 

Για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων σε όσους παραμένουν στα Αστυνομικά Τμήματα, όπως κρατούμενοι και προσαχθέντες;».