MY KTEO

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Rapid test και ο Θεός βοηθός


Χωρίς να εξαγγείλει επί της ουσίας στιβαρά μέτρα προστασίας του συνόλου του πληθυσμού από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση επιχειρεί με αλχημείες να δώσει την εντύπωση πως διαθέτει στρατηγική τιθάσευσης του Covid-19.

 

Σε μια στιγμή που τα περιστατικά επιμόλυνσης από τον κορωνοϊό καθώς και οι αριθμοί διασωληνωμένων ασθενών και θανάτων ξεπερνούν κατά πολύ τα αποδεκτά ποσοστά για χώρες της τάξης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ωσάν να μη διαθέτει τα εργαλεία τα οποία επέτρεψαν σε άλλες ισομεγέθεις χώρες να ελέγξουν αποτελεσματικότερα την κατάσταση, όπως επί παραδείγματι η Πορτογαλία και η Δανία, οι υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες κλπ.

 

Ο υπουργός Υγείας αύξησε τον αριθμό των rapid test ανά εβδομάδα των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ανακοίνωσε πως θα ενταθούν οι έλεγχοι στην εστίαση και στη διασκέδαση, ενώ δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά στην πράγματι θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία πλέον αποφεύγει ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών.  Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε ούτε και αυτή την κρίσιμη ώρα να επιλύσει το ζήτημα της συρροής πολιτών στους χώρους λατρείας όπου επικρατεί μια δυσεξήγητη ασυλία και μια ακατανόητη ατιμωρησία των αρμοδίων.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κυβερνητικές εξαγγελίες έχουν ως εξής:

 

- Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δικό τους κόστος, για όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

- Αρνητικό rapid test για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (super market), τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

 

- Σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για εμβολιασμένους και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

- Διπλασιάζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.