MY KTEO

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Super League: «Αλωσε» το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, 2-3 την ΑΕΚ των... λαθών

 


«Διπλό» που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τίτλου πήρε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ καθώς επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 10η αγωνιστική της Super League σε ένα ντέρμπι που ο κόσμος θα το θυμάται για χρόνια.

 

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης «παγώνοντας» το γεμάτο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ του Μασούρα και την κόντρα για την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της περιοχής στον Αγκιμπού Καμαρά, που με τρομερό βολέ άνοιξε το σκορ. Απίθανο γκολ από τον νεαρό παίκτης των Πειραιωτών. Το παιχνίδι, ως εκ τούτου πήρε από νωρίς άγρια ομορφιά, με δυνατά μαρκαρίσματα και την Ενωση να πιέζει με τη... βοήθεια του κόσμου της.

 

 

Στο 15' ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον συνήθη ύποπτο των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Σέρχιο Αραούχο. Ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, ο Βατσλίκ κάνει κακή έξοδο και ο Αραούχο με δυνατή κεφαλιά σκοράρει για το 1-1. Η Ενωση πίεσε πολύ στη συνέχεια με πολλά κόρνερ, ωστόσο η άμυνά της πιάστηκε και πάλι κοιμώμενη στο 34ο λεπτό.

 

Ο Ολυμπιακός χτύπησε στην κόντρα με τον Ελ Αραμπί να κάνει τρομερή προσποίηση στον Μισελέν και άψογο τελείωμα. Οι Πειραιώτες βρήκαν εκ νέου το προβάδισμα χάρη στην οξυδέρκεια του Μαροκινού φορ, την ώρα που η ΑΕΚ είχε πάρει τον έλεγχο και είχε κερδίσει στατικές φάσεις.

 

Στην επανάληψη η Ενωση δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες με τον Νόρντιν Αμραμπατ που είχε περάσει στο παιχνίδι. Ο Μαροκινός άσος της ΑΕΚ έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για τον Δικέφαλο μέχρι να έρθει το τρίτο γκολ των Πειραιωτών από το πουθενά. Στο 70' ο Μοχαμάντι έκανε λάθος γύρισμα που έβγαλε τετ-α-τετ τον Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν συγχώρησε και πέρασε τον Στάνκοβιτς κάνοντας έπειτα το 1-3.

 

Η ΑΕΚ έδωσε νέα απάντηση στο 79ο λεπτό ξανά με τον Σέρχιο Αραούχο. Από το λάθος του Μασούρα, ο Ανσαριφάρντ κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Αραούχο, που με καταπληκτικό βολέ στην απέναντι γωνία νικά τον Βατσλίκ για το 2-3