MY KTEO

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Τζανάκης: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα -Να δοθεί παράταση στις διακοπές των σχολείων


Tην εκτίμηση ότι ίσως να πάμε σε 12.000 με 13.000 κρούσματα αυτές τις ημέρες, εξέφρασε σήμερα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Τζανάκης: Μπορεί τα Φώτα να έχουμε 3.500 κρούσματα της Όμικρον
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Για την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε στον ΣΚΑΪ ότι επιθυμεί να είναι τζούφια, δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη. Έαν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Τζανάκης: Να δοθεί παράταση στις διακοπές στα σχολεία
Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Ο κ. Τζανάκης πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία,  η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.


iefimerida.gr