MY KTEO

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Συγκέντρωση Σωματείων αύριο στις 11:00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και το μισθό εντείνεται, η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα και το πετρέλαιο τσακίζει κόκαλα, δεν υπάρχει καμιά προστασία από την πανδημία, το Νοσοκομείο είναι στο «κόκκινο» με τους εργαζόμενους ξεθεωμένους και το λαό να μην μπορεί να πλησιάσει.

Δε χωρά άλλη αναμονή! Τώρα είναι η ώρα συντονισμού και δράσης για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο δουλειάς, στη ζωή μας συνολικά.

Οργανωμένοι στα σωματεία μας παλεύουμε για τις ανάγκες μας!

Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ενίσχυσης του Νοσοκομείου Χαλκίδας και των άλλων δημόσιων δομών υγείας που βρίσκονται στο κόκκινο. Για να μην ξαναγίνουν τα εργοστάσια εστίες υπερμετάδοσης, διεκδικούμε επαναλαμβανόμενα rapid test με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Μέτρα αραίωσης των σχολικών τμημάτων. Να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας. Όχι στη μετατροπή του εμβολιασμού σε μέσο διάσπασης των εργαζομένων. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με προληπτικό έλεγχο και ιατρική παρακολούθηση μετά τον εμβολιασμό, διεξαγωγή εξατομικευμένης καμπάνιας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό! Μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet, των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Αύξηση των μισθών και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κόντρα στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εντατικοποίηση, για περεταίρω χτύπημα των συμβάσεων, για μειώσεις στα μεροκάματα. Δε μας ξεγελούν οι αυξήσεις ψίχουλα που γίνονται με εφαρμογή του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου, δηλαδή με βάση τις αντοχές τις οικονομίας. Άλλωστε, τα ψίχουλα αυτά δε φτάνουν ούτε για να ισοφαρίσουν την ακρίβεια. Διεκδικούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ώστε να μη σακατευόμαστε, να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Μέτρα βελτίωσης της ζωής των μεταναστών συναδέλφων που αξιοποιούνται από την εργοδοσία για να χτυπηθούν συνολικά τα δικαιώματα ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Όλοι στη συγκέντρωση των Σωματείων!

Σάββατο 18 Δεκέμβρη

στις 11:00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας

 (Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων η συγκέντρωση θα γίνει εντός του Εργατικού Κέντρου)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ- ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΜΙΚΟΥ- ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ,ΣΚΑΛΕΖΑ, ΜΑΖΑΡΑΚΙ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΗΣΕΛΑΝ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΖΟΥΡΑ