MY KTEO

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Το 1o Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας Ευβοίας διακρίθηκε στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου»


Το 1o Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας Ευβοίας διακρίθηκε στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», που πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Το σχολείο μας είναι το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο που διακρίθηκε με Έπαινο στην Εύβοια και το ένα από τα πέντε συνολικά που διακρίθηκαν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα απέκτησε και το χρηματικό έπαθλο των 600 ευρώ, το οποίο διατέθηκε για την αγορά ψηφιακών υποδομών.

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών παρήγαγαν εκπαιδευτικό και μαθησιακό υλικό, που είχε στόχο να αναδείξει την τοπική ιστορία και τη συμμετοχή των ηρώων της περιοχής μας στην Επανάσταση των Ελλήνων το 1821.

Οι μαθητές κατασκεύασαν εκπαιδευτική ιστοσελίδα, πίνακες ζωγραφικής, επιτραπέζια παιχνίδια και μουσικοχορευτικό video, χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικά λογισμικά και ιστοσελίδες, ιστορική βιβλιογραφία και πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ιστορικά σημεία της Καστέλλας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς του σχολικού έτους 2020-2021 της Α τάξης κο Βαρτζή Χριστόδουλο, Β τάξης κα Θεοδωρίδου Μαρία, Γ τάξης κα Ιωαννίδου Ανδρομάχη, Δ τάξης κα Ζιώγου Παρασκευή, Ε τάξης κα Μπαμπέ Παναγιώτα, Στ τάξης κα Δεληλίγκα Στεργιανή, του ΖΕΠ κα Ανδριώτη Σοφία – Χριστίνα, τη δασκάλα Φυσικής Αγωγής κα Παπουτσή Βασιλική.

Θερμές ευχαριστίες στο Διευθυντή του σχολείου μας κο Γκουζίνη Δημήτριο, στον Λαογράφο κο Γιορανίδη Βασίλειο, στον Αρχαιολόγο κο Καρατζά Νικόλαο, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστέλλας Αγγελής Γοβγιός, στους Γονείς των μαθητών μας και σε όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν αρωγοί και σύμβουλοι στην προσπάθεια.

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ