MY KTEO

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μέτρα – Εισήγηση Επιτροπής: Μάσκα παντού και «φρένο» στις ανοιχτές εκδηλώσεις – Από το 2022 περιορισμοί στην εστίαση


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών για τα νέα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν την άμεση λήψης τους, ενώ ζητούν και επιπλέον περιορισμούς από το 2022.

Η επιδημιολογική κατάσταση από την εξάπλωση του κορονοϊού και η μετάλλαξη Όμικρον σήμανε συναγερμό στους ειδικούς, αλλά και στις κυβερνήσεις όλων των χωρών, κάτι που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα.

Η Επιτροπή των Ειδικών αποφάσισε, λοιπόν, σήμερα (22/12) να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων τα οποία είναι:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

Υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ-95 σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ματαίωση όλων των μαζικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, φεστιβάλ και εορταστικές εκδηλώσεις

Υποχρεωτική υποβολή σε rapid τεστ όσων ταξιδιωτών έρχονται στην Ελλάδα την 2η αλλά και την 4η ημέρα

 

Οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήθηκαν πακέτο μέτρων τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή αν χρειαστεί στις αρχές του 2022 και περιλαμβάνουν:

Περιορισμό ωραρίου σε διασκέδαση και εστίαση

Λιγότερο αριθμό ατόμων σε κλειστούς χώρους

Η επισήμανση που γίνεται πάντως είναι ότι τα μέτρα που είναι σε αναμονή, θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην επηρεάσουν ραγδαία την οικονομία.

 

Την λήψη νέων μέτρων είχε προαναγγέλλει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λέγοντας από το βήμα της Βουλής πως θα υπάρξουν οπωσδήποτε νέοι περιορισμοί.