MY KTEO

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου για τα 20 χρόνια διακονίας του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο




Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα η επίσημη παρουσίαση του επετειακού τόμου για τα 20 έτη αρχιερατικής διακονίας του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου. 

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και το Βιβλιοπωλείο της «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» διοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, που φέρει τον τίτλο: «20 χρόνια... με την αύρα του Ευρίπου» και που αναφέρεται στην πορεία και το έργο του Ποιμενάρχη της Μητρόπολης. Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, από την αρχή της διακονίας του έως και σήμερα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Θεοφίλεστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Νατάσα Πρωτογήρου-Εφέτης Δ.Δ. και θεολόγος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Μιχαήλ Άνθης. Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με Χοράρχη τον Δήμο Τσίμο.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο του σεβασμιοτάτου και την προσφορά του στην κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες. Μίλησαν για όλες εκείνες τις παρεμβάσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδας σε θέματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν, όπως μεταξύ άλλων, ο ρόλος της γυναίκας στην εκκλησία, ο ρόλος της οικογένειας, ο σχολικός εκφοβισμός, οι μονογονεϊκες οικογένειες κ.α. Ένα έργο σίγουρα φωτεινό και που ο ομιλητές το παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους.

«Εμείς πάντως μνημονεύουμε αδιαλείπτως την αγία του μορφή και τον κόπο της αγάπης του και τον ευχαριστούμε γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να τον καμαρώνουμε και να καυχιόμαστε για εκείνον». Τα τελευταία αυτά λόγια του βιβλίου, ίσως αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα των πιστών για τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο, με ακρίβεια.









Εδώ να σημειωθεί ότι το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Ανάμεσα σε άλλους την παρουσίαση παρακολούθησαν  η πρώην Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη, οι πρώην Βουλευτές Εύβοιας Άγγελος Πνευματικός και Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, οι Αντιδήμαρχοι Χαλκιδέων Θεοφάνης Σπανός και Σοφία Χονδρογιάννη, οι Πρόεδροι του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, της ΔΕΥΑΧ Τασούλα Μακαρώνα Ψυχογυιού και της ΔΑΕΠΠΕΧ Βασιλική Κόντου, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων Βαγγέλης Βαβουλιώτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Γκίκας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Εύβοιας Κώστας Λάππας, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας Σπύρος Αθανασίου, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΛΝΕ Μπάμπης Μανιάτης, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βασίλης Βαρελάς κ.α.