MY KTEO

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Τετάρτη και Σάββατο πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Ξεκίνησαν την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, οι οποίοι, προς το παρόν, γίνονται μόνο κάθε Τετάρτη και κάθε Σάββατο.

ΟΙ γονείς μπορούν, από τις 10 Δεκεμβρίου, να επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά και ομόφωνα για τον εμβολιασμό των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας. Η σύσταση διαμορφώθηκε στηριζόμενη στο ότι τα εμβόλια θα προσφέρουν στην προστασία των ίδιων των παιδιών, ενώ παράλληλα θα τα βοηθήσουν ανεμπόδιστα να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση και όλες τις δραστηριότητες στην κοινότητα.

Επιπλέον, ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών θα μειώσει και τη διασπορά του ιού στο περιβάλλον, προστατεύοντας έτσι έμμεσα και τα ευάλωτα άτομα που βρίσκονται γύρω τους, ενώ η αύξηση του αριθμού των εμβολιαζομένων συντελεί σημαντικά στη μείωση των μεταλλάξεων του ιού.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο χειμώνας είναι η χειρότερη εποχή για τη διάδοση του ιού, γι' αυτό οι γονείς «δεν πρέπει να καθυστερήσουν την ανοσοποίηση των παιδιών τους».