MY KTEO

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας ACCESS


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας ACCESS στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και είναι τρίμηνης διάρκειας.



Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Μορφωτική Aκόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Shanna Surendra.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Κώστας Δούνας, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Ρούλα Κεχρή, κ.α.

Το πρόγραμμα Access (The English Access MicroScholarship Program) είναι σχεδιασμένο να προσφερθεί με εξειδικευμένη εντατική μέθοδο, από καθηγητές της Αγγλικής, σε εφήβους από ευάλωτα κοινωνικά περιβάλλοντα (μετανάστες, πρόσφυγες, μειονότητες) και σε ΑμεΑ.

Έχει ενταχθεί στο στρατηγικό διάλογο του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας με τις ΗΠΑ και επρόκειτο να υλοποιηθεί το 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εάν υπάρξει θετική αξιολόγηση για την αποτελεσματικότητά του, υπάρχει η προοπτική να γίνει δωδεκάμηνης διάρκειας.