MY KTEO

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Καυγάς Μπουραντά-Θωμά για το Παπανικολάου και τα χρήματα της ΔΕΗ – Θωμάς: «Είσαι ψεύτης» - Μπουραντάς: «Άσε τις εξυπνάδες. Δεν ντρέπεσαι λίγο»


Άγριος καυγά ξέσπασε μεταξύ του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή…. στην ουσία χωρίς ιδιαίτερη αφορμή. Συγκεκριμένα η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά και όπως όλα έδειχναν, έτσι θα ολοκληρωνόταν, δεδομένου ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης δεν ήταν παρόντες, με εξαίρεση τον Δημήτρη Φραγκούλη. 

Στη συζήτηση όμως του δεύτερου και τελευταίου θέματος ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2021 άναψαν τα αίματα όταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνώστου στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει με την λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου και τα χρήματα της ΔΕΗ που δεν έγινε εφικτό να απορροφηθούν. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι είχε δεμένα τα χέρια του αφού από την προηγούμενη διοίκηση δ ν υπήρχαν στοιχεία για να γίνει ο απολογισμός του 2014, ώστε να δοθεί από τη ΔΕΗ και το υπόλοιπο ποσό και υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό είναι αντικείμενο του 3μελες κακουργιοδικείου, αφήνοντας αιχμές για την διαχείριση των χρημάτων της ΔΕΗ από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Η αναφορά του αυτή ήταν αρκετή για να «αναγκάσει» το Δημήτρη Θωμά να συνδεθεί και να ζητήσει το λόγο. Ξεκαθάρισε ότι το θέμα αυτό δεν εξετάζεται από κανένα δικαστήριο και χαρακτήρισε ψευδή τον ισχυρισμό αυτό του Δημάρχου. «Ψευδώς  το είπατε. Και για άλλη μια φορά δείχνετε το ποιόν του χαρακτήρα σας. Σε παρακαλώ πολύ μη θίγεις συνειδήσεις. Σε ρωτάω ευθέως είναι στο κατηγορητήριο το θέμα του Παπανικολάου; Άρα τη δικιά σου αδυναμία, αδιαφορία και ανικανότητα να απορροφήσεις χρήματα για το Παπανικολάου, δεν θα τα ρίξεις σε άλλους.» είπε ο Δημήτρη Θωμάς με τον Θανάση Μπουραντά να του απαντάει: «Εσύ ξέρεις καλύτερα. Δεν είχα καμία πρόθεση να ασχοληθώ μαζί σου. Άσε τις εξυπνάδες. Μας δουλεύεις κιόλας. Δεν ντρέπεσαι λίγο» απάντησε σε επίσης υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος.