MY KTEO

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Άστατος καιρός


Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη. Νοτιάδες με εντάσεις 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, και βαθμιαία σε αρκετές περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη και ισχυρές καταιγίδες, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 1 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στα επίπεδα των 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.


Πηγή: meteo.gr