MY KTEO

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Κι όμως το σεξ κάνει καλό στην καριέρα σας!


Μπορεί μερικές φορές να κάνουμε αστεία ή να πειράζουμε κάποιον την επόμενη ημέρα στη δουλειά λέγοντας «μα εσύ λάμπεις, πετάς… τι έκανες χθες βράδυ», αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πολύ πιο πραγματικό από ότι τελικά νομίζουμε.

Ο Keith Leavitt, καθηγητής του κρατικού πανεπιστημίου του Όρεγκον που διενήργησε τη μελέτη, ισχυρίζεται ότι: «Πρέπει να δώσουμε, τελικά μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή την παρατήρηση. Η διατήρηση μίας υγιούς προσωπικής σχέσης που περιλαμβάνει και μία υγιή σεξουαλική ζωή, βοηθά τους εργαζόμενους να είναι ευχαριστημένοι και τελικά και πιο αφοσιωμένοι στο έργο τους, κάτι που ωφελεί τους υπαλλήλους και τους οργανισμούς στους οποίους εργάζονται».

Ο Leavitt και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν 159 έγγαμους υπαλλήλους για δύο εβδομάδες και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν δύο ερευνητικά ερωτηματολόγια κάθε μέρα. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έκαναν σεξ ανέφεραν ότι είχαν πιο θετική διάθεση την επόμενη μέρα, γεγονός που τους χάριζε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη δουλειά τους αλλά και περισσότερη όρεξη για εργασία καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα θετικά αποτελέσματα είχαν διάρκεια περίπου 24 ώρες και ο αντίκτυπος ήταν ίδιος τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το άγχος με την εργασία που κουβαλούσαν μέσα τους όταν επέστρεφαν στο σπίτι επηρέαζε αρνητικά τη σεξουαλική ζωή τους. Έτσι, όταν τα ζευγάρια δεν αποφορτίζονται από τα εργασιακά τους, τότε χάνουν τη θετική τους ενέργεια. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η απώλεια απελευθέρωσης ντοπαμίνης, η οποία όταν συμβαίνει, μας φτιάχνει καλύτερη διάθεση, κάτι που με τη σειρά του προκαλεί πιο θετική στάση και κίνητρο στην εργασία την επόμενη μέρα.

«Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι το σεξ έχει κοινωνικά, συναισθηματικά και φυσιολογικά οφέλη και είναι σημαντικό να το έχουμε ως προτεραιότητα», δήλωσε ο Leavitt. «Η τεχνολογία μας προκαλεί έναν μόνιμο πειρασμό! Αισθανόμαστε ότι πρέπει να μένουμε συνδεδεμένοι συνεχώς. Αλλά ίσως είναι καλύτερο να… αποσυνδεθούμε. Και οι εργοδότες θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να απελευθερώνονται πλήρως από την εργασία μετά το ωράριό τους».

Με άλλα λόγια, από τη στιγμή που γυρνάτε σπίτι, σταματήστε να ελέγχετε τα μηνύματα και τα mails που αφορούν την εργασία σας!


govastileto.gr