MY KTEO

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Παλαιολόγος: Ήθελα πάρα πολύ να προσφέρω και η προσφορά μέσω της νοσηλευτικής είναι απεριόριστη


Η αγάπη του για την υποκριτική κρατάει χρόνια, αλλά παράλληλα ο Βασίλης Παλαιολόγος είναι και νοσηλευτής παίδων. Ο ηθοποιός μίλησε για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, για το πώς επέλεξε παράλληλα το επάγγελμα του νοσηλευτή και για την πανδημία.

-«Terror», στο θέατρο Αθηνών η παράσταση που θα σας δούμε φέτος. Πείτε μας λίγα λόγια για την πλοκή.
Πρόκειται για ένα δικαστικό θρίλερ, το οποίο γράφτηκε το 2016 από τον Σιραχ, ένα Γερμανό νομικό. Έχει να κάνει με μια αεροπειρατεία και την έκβασή της. Ένας αεροπειρατής απειλεί να ρίξει ένα αεροσκάφος που έχει 164 ανθρώπους, σε ένα στάδιο της Γερμανίας που γίνεται ένας αγώνας με 12.000 κόσμο. Σε αυτήν την περίπτωση, το Γερμανικό κοινοβούλιο έχει ψηφίσει έναν νόμο που λέει ότι τα αεροσκάφη πρέπει να καταρρίπτονται, όμως το αντίστοιχο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, έχει κρίνει αυτόν τον νόμο αντισυνταγματικό. Σηκώνονται λοιπόν δυο μαχητικά αεροπλάνα με σκοπό να απομακρύνουν το αεροσκάφος μακριά από το στάδιο και κάποια στιγμή ένας από τους δυο πιλότους των μαχητικών, χωρίς να πάρει διαταγή, παίρνει την απόφαση και το καταρρίπτει. Και ξεκινάμε τη δίκη αυτού του πιλότου. Πρόκειται για προσομοίωση μιας δίκης με το στοιχείο της διάδρασης πολύ έντονο, καθώς την απόφαση την βγάζει το κοινό, που παίζει το ρόλο του ένορκου.

-Είστε όμως και νοσηλευτής παίδων. Μιλήστε μου γι’ αυτό το λειτούργημα. Τι είναι αυτό που σας έκανε να επιλέξετε αυτό το επάγγελμα;
Ήταν απόφαση ζωής. Ήθελα πάρα πολύ να προσφέρω και η προσφορά μέσω της νοσηλευτικής είναι απεριόριστη. Με τροφοδοτεί, παίρνω διπλάσια ενέργεια και αγάπη.

-Όταν η έκβαση με ένα παιδάκι δεν είναι η επιθυμητή, πώς το διαχειρίζεστε;
Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το κουβαλάς. Καταγράφεται. Απλά δεν πρέπει να αφήνουμε αυτά τα γεγονότα να μας επηρεάζουν, με την έννοια ότι μπορεί να θολώσουν λίγο την κρίση μας, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης σε περίπτωση που θα πρέπει να επέμβουμε άμεσα για κάτι τέτοιο. Πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις τα πάντα για να μπορέσεις να σώσεις έναν άνθρωπο. Από εκεί και πέρα, σταματάει η δύναμη του ανθρώπου και υπάρχει μια ανώτερη δύναμη, που σου επιτρέπει ή δεν σου επιτρέπει να συνεχίσεις.

-Τα τελευταία 2 χρόνια η πανδημία έχει κυριεύσει όλο τον κόσμο. Βλέπετε κάποιο φως στο τούνελ;
Εννοείται ότι βλέπω. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Οι πανδημίες είναι γνωστές μέσα από την ιστορία και κάποια στιγμή φεύγουν. Ευτυχώς μέσα σε ενάμιση χρόνο περίπου, έχουμε εμβόλια και πολλές πληροφορίες. Οφείλουμε να ακούσουμε τους ειδικούς. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα είναι μια γρίπη, η οποία θα έχει περάσει τις μεταλλάξεις της και θα περάσει σε ένα άλλο στάδιο, ενδεχομένως και να αυτοκαταστραφεί. Είμαστε όλοι πολύ κουρασμένοι και έχουμε διχαστεί.

-Υπάρχουν πολύ συμπολίτες μας που φοβούνται το εμβόλιο. Ως επαγγελματίας της υγείας έχετε να τους πείτε κάτι;
Να μην φοβούνται. Προσωπικά, είμαι ένα παράδειγμά. Έκανα το εμβόλιο, δεν έχω νοσήσει, είμαι καλά και οχυρωμένος.


Πηγή: Λοιπόν