MY KTEO

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Παράθυρο» από Σταϊκούρα για επιπλέον μείωση της επιστροφής


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί κι άλλο το ποσό της επιστροφής των ενισχύσεων μέσα στο 2022 όσον αφορά στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό κ. Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά «Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση, έχουμε μάθει να μην αποκλείουμε τίποτα».

Επιπλέον, όσον αφορά σε περαιτέρω μέτρα στήριξης των κλάδων που θα έχουν περιορισμούς έκανε σαφές ότι θα απαιτηθεί χρόνος, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η μορφή που θα έχει το νέο αυτό κύμα της υγειονομικής κρίσης στην αγορά.

«Τα τελευταία δύο χρόνια το οικονομικό επιτελείο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί με ψυχραιμία. Η οικονομία είναι ακόμη ανοιχτή. Προς το παρόν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη τα περιοριστικά μέτρα. Πρέπει να δούμε τον αντίκτυπό τους μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Εξήγησε δε πως «αν το πρόβλημα εξαντληθεί σε 2 -3 εβδομάδες είναι πολύ διαφορετικό από το να κρατήσει 2-3 μήνες».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης που ζητεί η αγορά (μείωση ενοικίων, περαιτέρω μείωση ΦΠΑ κτλ) τόνισε ότι προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των θέσεων εργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα μπορούσαν να επιστρέψουν είναι οι αναστολές και η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. «Τα γρήγορα αντανακλαστικά πρέπει να υπάρχουν στην αναστολή εργασίας. Για τα υπόλοιπα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση» σημείωσε.

Επίσης προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης είτε από μέσα από τα μέτρα που ήδη υπάρχουν είτε από νέες παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν. «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά και νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τον βέλτιστο τρόπο το 2022 με αυτά ή και άλλα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσουμε» ανέφερε.


Newmoney.gr