MY KTEO

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Εύβοια: Έρχεται η κακοκαιρία “Κάρμελ” σήμερα Σάββατο- Ποιές περιοχές θα ντυθούν στα λευκά: χάρτες βροχής και χιονιού



Ο ψυχρός αυλώνας” έχει ήδη πάρει το δρόμο του μέσω Ουκρανίας προς τη χώρα μας, έχει μεγάλη δυναμική και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το μόνο που του λείπει για να χαρακτηριστεί ως “πεδινή” χιονο-κακοκαιρία είναι η μεταφορά ικανού ψύχους στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας και στην επιφάνεια. Γι αυτό και οι χιονοπτώσεις δεν θα φτάσουν σε παραθαλάσσιες περιοχές , αλλα κατα προσέγγιση σε αυτά που θα δείτε στους χάρτες παρακάτω.

Μερικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας :

 -Η Λειβαδιά στη Βοιωτία, η Στενή στην Εύβοια, τα Βίλια στη δυτική Αττική, τα χωριά του Πηλίου στη Μαγνησία είναι περιοχές για παράδειγμα που μπορεί να έχουν ντυθεί στα λευκά το Σάββατο.

 βόρεια Εύβοια και η ανατολική Στερεά φαίνεται να έχουν τα περισσότερα των φαινομ΄ένων.

 -Ο άνεμος ειδικά στο Αιγαίο και την ανατολική Εύβοια θα ειναι πολυ ισχυρός βορειοανατολικός , σε εντάσεις εως 70 χμ/ωρα.

 –Η είσοδος της κακοκαιρίας θα γίνει δυναμικά το πρωί του Σαββάτου με έντονα φαινόμενα και πιθαν΄ώς καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες ακτές της Εύβοιας. Οι καταιγίδες δημιουργώντας έντονα καθοδικά ρεύματα μπορούν να ρίξουν παροδικά τα υψόμετρα χιονόπτωσης/παγοσφαιριδίων χαμηλότερα του αναμενόμενου.