MY KTEO

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Βρε καλώς τα, τα παιδιά

Τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την παράταξη «ΕΜΕΙΣ – Συνεργαζόμενοι» (ΣΥΡΙΖΑ) που ηγείται στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα».

 

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι μια σειρά από Συνδικάτα προσέφυγαν ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ να εγγραφεί στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου το Σωματείο της ΦΑΜΑΡ που δεν έχει καμία σχέση με την Εύβοια, μια προσπάθεια που μεθοδεύτηκε από τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο να αλλοιωθεί ο συσχετισμός επειδή έτσι τους βολεύει.

 

Στον αντίποδα των ισχυρισμών του «ΕΜΕΙΣ – Συνεργαζόμενοι» ότι η ΦΑΜΑΡ «έχει πάνω από 350 εργαζόμενους – μέλη του, μόνιμους κάτοικους στη Χαλκίδα», η «Ταξική Ενότητα» τονίζει ότι η επιχείρηση «δεν έχει ούτε μία εγκατάσταση στην Εύβοια. Τα τελευταία χρόνια μεταφέρει την έδρα του κατά το δοκούν, μία στη Θήβα, μία στην Αθήνα και τελευταία στην Εύβοια. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σωματείου ψήφισαν 349 εργαζόμενοι εκ των οποίων: 30 στο εργοστάσιο του Αλίμου Αττικής, 48 στο εργοστάσιο της Ανθούσας Αττικής, 71 στο κέντρο διανομής στη Θήβα Βοιωτίας, 149 στο εργοστάσιο του Αυλώνα Αττικής».

 

«Είναι όλοι αυτοί “μόνιμοι κάτοικοί Χαλκίδας”;» σημειώνει η «Ταξική Ενότητα» προσθέτοντας ότι «ακόμα κι αν ένα μικρό μέρος τους είναι κάτοικοι Χαλκίδας, έτσι δομούνται τα Εργατικά Κέντρα που έχουν σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό; Με την ίδια …λογική θα πρέπει να γραφτούν στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας τα μισά Σωματεία της Βοιωτίας αφού μεγάλο μέρος των μελών τους και των εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη των Οινοφύτων μένουν στην Εύβοια».

 

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» τονίζει η «Ταξική Ενότητα» και προσθέτει πως «η ταξική πάλη δεν είναι εξυπνακισμοί και φρασούλες που μπαίνουν σε ανακοινώσεις. Κρίνεται από τη στάση της κάθε δύναμης στον καθημερινό αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς. Σε αυτούς τους χώρους που οι εργαζόμενοι μοχθούν και δεν ξέρουν καν τις φάτσες των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε αυτή την πάλη κάποιοι επιλέγουν να έχουν τον ταξικό αντίπαλο (κράτος – εργοδοσία – κυβέρνηση) απέναντι και κάποιοι να τον κρατάνε αγκαζέ. Οι συνάδελφοι του “ΕΜΕΙΣ” καλά θα κάνουν να κοιτάξουν δίπλα τους…

 

Θα θυμίσουμε απλά ότι στο τελευταίο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, όταν οι εκπρόσωποι της “Ταξικής Ενότητας” ρώτησαν “πότε και με ποιους όρους” θα γίνει το Συνέδριο που το “ΕΜΕΙΣ” σε συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ανέβαλαν, η απάντηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και επικεφαλής του “ΕΜΕΙΣ” ήταν: “ο, τι λένε οι νόμοι”… δίνοντας όρκους πίστης και υποταγής στην αστική νομιμότητα και προαναγγέλλοντας την εφαρμογή του νόμου “Χατζηδάκη” που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του συνόλου της εργατικής τάξης.