MY KTEO

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Θα είναι μια μάλλον γελοία εικόνα




Προ ημερών ουκ ολίγοι γενικοί γραμματείς  "αποστρατεύτηκαν " άλλοι γιατί δεν κατέπληξαν τα πλήθη με την απόδοση τους κι άλλοι για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές. Μέχρι εδώ καλά, έλα όμως που κάποιοι από αυτούς/ες που  ονειρεύονται υποψηφιότητα ξεσάλωσαν και πριν καν αποφανθεί ο Πρόεδρος ως μόνος αρμόδιος για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων συμπεριφέρονται ως υποψήφιοι. Διακηρύσσουν μάλιστα ότι θα αρχίσουν επαφές, με ποιον δεν λένε αλλά θα είναι μια μάλλον γελοία εικόνα να πηγαίνει ο λεγόμενος/η σε έναν Δήμαρχο ή στον Περιφερειάρχη ή ξέρω γω στην Αστυνομία, στο Νοσοκομείο και να απαιτεί ενημέρωση επειδή αποφάσισε μόνος/η ότι θα είναι υποψήφιος/α. Ευγενείς ανθρώπους θα έχει απέναντι του/της και πώς να τον/την στείλουν εκεί κι ακόμα παραπέρα.Ομοίως άνευ σοβαρότητας θα είναι τυχών επισκέψεις στα χωριά για να μάθουν τα προβλήματα των κατοίκων. Με ποια ιδιότητα; Αυτή του κατά φαντασία υποψηφίου ; Άντε και θα πληροφορηθούν τα προβλήματα, τι μπορούν να κάνουν ; Τίποτα, τζίρος να γίνεται.

Το πράγμα πράγματι θα άγγιζε τη φαιδρότητα αν δεν προέκυπταν κάποια ερωτήματα. Ας πούμε, γιατί το κόμμα δεν τους κόβει τον βήχα υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων. Δεν σκέφτονται εκεί στην Συγγρού ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους ανώνυμους προσώρας που φιλοδοξούν σε μια υποψηφιότητα δεδομένου ότι υποψήφιοι θα είναι οι ήδη βουλευτές ; 

Επιπλέον αυτή η αυτοανακήρυξη υποψηφιότητας δείχνει αλαζονεία που μάλλον δεν εκτιμάται από το εκλογικό σώμα. Δυστυχώς με τέτοιες πρακτικές που προ πολλού έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του Λαού, τορπιλίζεται και το αφήγημα του Πρωθυπουργού για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής. Βέβαια τους εν λόγω ποσώς τους/τις απασχολούν τα οράματα του Μητσοτάκη. Υποψήφιοι/ες να είναι και γαία πυρί μιχθήτω.