Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ογκρατέν με ρύζι

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Ογκρατέν με ρύζι


Υλικά Συνταγής:
250 γραµ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
200 γραµ. αρακά
200 γραμ. καλαμπόκι
300 γραµ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
150 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
4 λουκάνικα ψιλοκομμένα
Για το τελείωμα
3 μεγάλα αυγά
500 ml κρέμα γάλακτος light
2 κ.σ. σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
50 γραµ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το ρύζι βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά. 

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκανικά, το τριμμένο τυρί, τα λαχανικά, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο και καρότο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί. 

Για το τελείωμα
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το σχοινόπρασο. Περιχύνουμε το ρύζι με τα υγρά υλικά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C, στον αέρα, για 20′. Σερβίρουμε ζεστό το ρύζι ογκρατέν με σαλάτα εποχής.


argiro.gr