MY KTEO

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Το καλύτερο κόλπο σεξουαλικής «αποπλάνησης»


Δεν είναι ούτε τα φουσκωμένα μπράτσα, ούτε το βαθύ ντεκολτέ - Το σημαντικότερο εργαλείο σεξουαλικής αποπλάνησης είναι άλλο.

Το πιο σημαντικό εργαλείο σεξουαλικής αποπλάνησης αποτελούν οι σωματικές μυρωδιές. Πολλές επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι οι φυσικές μυρωδιές που εκπέμπονται από το σώμα μας είναι σήματα που προκαλούν σεξουαλική έλξη. Παρατηρήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια των πειραμάτων ότι οι γυναίκες έλκονταν περισσότερο από τους άνδρες που ανέδιδαν μυρωδιά ιδρώτα, και μάλιστα ιδρώτα που αντιστοιχούσε σε γενετικές ταυτότητες πολύ διαφορετικές από τις δικές τους.

Σε ένα ζευγάρι, οι γενετικές διαφορές αυξάνουν την πιθανότητα απόκτησης παιδιών με καλή υγεία. Όταν οι άνθρωποι συνάπτουν αιμομικτικούς γάμους, όπως γινόταν στην εποχή των βασιλιάδων της Γαλλίας, οι κίνδυνοι ανάπτυξης γενετικών ασθενειών αυξάνονται δραματικά.

Αποδεχθείτε τις μυρωδιές του σώματός σας, συνειδητοποιήστε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο αποπλάνησης. Το να νιώθουμε μια έντονη έλξη για τη μυρωδιά του/της συντρόφου μας, μυρωδιά που κάποιος άλλος θα χαρακτήριζε άσχημη, είναι ευτυχία. Προτού σπεύσουμε να καλύψουμε τις μυρωδιές μας με χημικά προϊόντα, ας τις εκτιμήσουμε ως μία οσφρητική κληρονομιά.

Χωρίς να φτάνουμε σε υπερβολές, γιατί να μη δημιουργήσουμε το δικό μας οσφρητικό σύμπαν; Το ιδανικό άρωμα είναι ίσως αυτό που μας ευχαριστεί και όχι αυτό που καλύπτει τις σωματικές μας μυρωδιές.


Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν – Εκδόσεις Πατάκη