MY KTEO

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΜΕ: Δυνατά σωματεία, Συνέδριο εργατών, όχι αρχαιρεσίες στα κρυφά, με ύποπτους μηχανισμούς και τραμπουκισμούς!


Αυτό έχει ανάγκη η εργατική τάξη της Εύβοιας για να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης

Εκλογές εν κρυπτώ οργανώνουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, περιδιαβαίνοντας την Εύβοια επιδιώκοντας να ψηφίσουν και οι πέτρες ώστε να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στο επερχόμενο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ζητώντας ακόμη και τη συνδρομή της αστυνομίας στο «έργο» τους.

            Συγκεκριμένα, στο Σωματείο Χειριστών και Βοηθών μηχανημάτων Εύβοιας (που αρχικά οι εκλογές του είχαν οριστεί και πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 27-28 Νοέμβρη στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας), την εκλογική διαδικασία παρακολούθησαν, όπως έχουν κάθε δικαίωμα και έννομο συμφέρον, μέλη της Διοίκησης του ΕΚΕ εκλεγμένα με την Ταξική Ενότητα, όπως και συνδικαλιστές από το ΔΣ του ΕΚΕ εκλεγμένοι με άλλες παρατάξεις.

            Η συμμετοχή φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό μετά το τέλος των διήμερων εκλογών και με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής δόθηκε παράταση χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος συνέχισής τους. Τις εκλογές εν κρυπτό στήριξε και η δικαστικός αντιπρόσωπος η οποία παρά τα επανειλημμένα αιτήματα από τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΕ για την ενημέρωσή τους για τη μέρα και τον τόπο της συνέχισης της εκλογικής διαδικασίας δεν έδωσε καμιά απάντηση όπως όφειλε, ενώ την ίδια στάση ακολούθησε και τις επόμενες μέρες.

            Μετά από μια εβδομάδα «κυνηγιού φαντασμάτων», ανακαλύψαμε ότι οι εκλογές συνεχίστηκαν τελικά χθες Σάββατο 4 Δεκέμβρη στο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας. Μπορεί η πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να μην έβγαλε ούτε ανακοίνωση για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, μπορεί να μη συμπαραστάθηκε ούτε στιγμή στο Σωματείο των Ρετσινάδων που είναι στη δύναμη του ΕΚΕ, όμως …κατάφερε να περάσει τον «Άγιο» για να στήσει κάλπη. Εκεί ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος  Μπασινάς (μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΚΕ, διευθυντής του πολιτικού γραφείου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος εκλεγόταν από αυτό το σωματείο αλλά την τελευταία φορά δεν τα κατάφερε (έτσι εξηγείται και ο πόνος του για να συνεχιστούν οι εκλογές μέχρι να εξασφαλίσει την εκλογή του) και  ο Στέφανος Παπαθεοχάρης (μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ και Πρόεδρος του μεταφερόμενου από νομό σε νομό -και πρόσφατα στην Εύβοια- Σωματείου εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ) έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να παρεμποδίσουν  εκλεγμένους στη διοίκηση του ΕΚΕ να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία, επιχειρώντας ακόμα και να τους βγάλουν έξω. Σε αυτή τους την προσπάθεια συνέβαλε ιδιαίτερα και η δικαστικός αντιπρόσωπος που μάλιστα κάλεσε την αστυνομία, με την ανοχή των προαναφερόμενων συνδικαλιστικών στελεχών!

            Η επόμενη «πράξη» αυτού του «θεάτρου παραλόγου» εκτυλίχθηκε σήμερα 5/12 στην Κάρυστο, όπου και πάλι δε μπόρεσαν να κρυφτούν. Με την εκ νέου ανοχή του παρευρισκόμενου Στέφανου Μπασινά, η δικαστικός αντιπρόσωπος πήγε ένα βήμα παρακάτω αφού έσπρωχνε εκλεγμένο μέλος στη Διοίκηση του ΕΚΕ ώστε να βγει από την αίθουσα ενώ καταφέρθηκε ενάντιά του με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ! ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

Τα εν λόγω περιστατικά αφορούν όλους τους εργαζόμενους, δεν είναι απλά «κόντρες» μεταξύ παρατάξεων. Έχουν να κάνουν με την αποτύπωση της γνήσιας βούλησης των εργαζομένων. Για αυτό, όποιος προσπαθήσει να την αλλοιώσει είτε με νοθεία, είτε με αποκλεισμούς πραγματικών αντιπροσώπων που βγήκαν μέσα από ζωντανές και μάχιμες διαδικασίες, θα μας βρει απέναντί του, δε θα του περάσει.

            Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία, να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι πρωτοστατούν και δυναμώνουν τους αγώνες που έχουμε ανάγκη σήμερα και ποιοι τους εμποδίζουν. Να συμμετάσχουν μαζικά στην σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης των σωματείων, την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη στις 6μμ στο ΕΚΕ.

            Καλούμε όλους εργαζόμενους της Εύβοιας να κάνουν δική τους υπόθεση το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Η πορεία που θα ακολουθήσει το Εργατικό Κέντρο μετά το Συνέδριο μπορεί είτε να συμβάλει στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος της περιοχής μας για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, είτε να συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία και αυτό αφορά κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα!

Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα στο ΔΣ του ΕΚΕ

Καραμπέτσου Ασημίνα

Ντούλτσα Πελαγία

Ντούρμας Κώστας

Σλακώνης Κώστας

Τζαβάρας Γιάννης