MY KTEO

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις


Τα Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου 2021 αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά καθώς στο Αιγαίο ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και τμήματα του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου. Στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας και στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 12, στη Θεσσαλία από -1 έως 14, στην Ήπειρο από 1 έως 11, στην Ανατολική Στερεά από 0 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 5 έως 10, στην Πελοπόννησο από 6 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 14, στις Κυκλάδες από 2 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα από νοτιοδυτικές έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: meteo.gr