MY KTEO

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Παρέμβαση για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Μπούρτζι


Η Δημοτική Σύμβουλος Χαλκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γρανέττα Τσιβίκα, πραγματοποίησε χθες Τρίτη τηλεφωνική παρέμβαση στη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Βάκα με αφορμή την εμφάνιση αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού στο Δημοτικό Σχολείο στο Μπούρτζι.

Η Γρ. Τσιβίκα στην τηλεφωνική επικοινωνία με τη Δήμαρχο τόνισε την ανάγκη «να ενισχυθεί η επιδημιολογική επιτήρηση στην περιοχή με την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ τις επόμενες μέρε». Επισήμανε πως «σε τμήμα του σχολείου που συγχωνεύθηκε και έγινε 25άρι πριν λίγους μήνες τώρα διαπιστώνονται 6 κρούσματα σε μια μέρα»!

Η κ. Δήμαρχος δεσμεύθηκε να προσπαθήσει να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test στην περιοχή του Βασιλικού το επόμενο διάστημα.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή και ιδιαίτερα στα σχολεία με τα δεκάδες καθημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης καθορίζονται από τη λογική κόστους-οφέλους και όχι από την ανάγκη ολόπλευρης προστασίας των μαθητών, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών και γενικότερα του λαού.

Τα σχολεία μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης καθώς τα τμήματα αγγίζουν ή είναι 25άρια, το εμβόλιο έχει αναγορευθεί σε μόνο μέσο προστασίας. Η αυτοδιάγνωση και η ατομική ευθύνη αποθεώνονται για να αποβάλει η κυβέρνηση τη δική της ευθύνη για τη μη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, την μη ύπαρξη μέτρων προστασίας σε σχολεία, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ, την μη διεξαγωγή εμβολιαστικής εκστρατείας με ουσιαστική ενημέρωση του λαού, προληπτικό έλεγχο και εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας