MY KTEO

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Τίμησαν τον γιατρό Γιάννη Μαντά που συνταξιοδοτήθηκε χθες

Συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Μαντάς και χθες στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, Διοίκηση και συνάδελφοί του διοργάνωσαν μία

εκδήλωση για να τιμήσουν το ιατρικό του έργο. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης έδωσε την τιμητική πλακέτα στον γιατρό που υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και ανθρωπιά για πολλά χρόνια το ιατρικό λειτούργημα.




Συγκινημένος ο Διοικητής είπε στην ομιλία του:

«Σήμερα είμαι εξαιρετικά συγκινημένος και ευτυχής, διότι όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνάδελφοι, τα μέλη του Δ.Σ, όταν ενημερώθηκαν για την πρόθεση μας να τιμήσουμε το ιατρικό και ανθρωπιστικό σας έργο, ομοφώνως απεφάσισαν να σας απονείμουμε τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση της προσφοράς σας.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η φήμη σας για τις ιατρικές σας δυνατότητες, την αφοσίωσή σας στο καθήκον και την αγάπη σας προς τον ασθενή έχει προ πολλού υπερβεί τα στενά όρια της Εύβοιας και του Νοσοκομείου μας.

Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος που σας συνεργάσθηκα και γνώρισα τα τελευταία σχεδόν 11χρόνια, πολλώ δε μάλλον διότι για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας πράξατε τα μέγιστα δημιουργούντος από το μηδέν μια από τις καλύτερα οργανωμένες και επιτυχημένες Μονάδες Εμφραγμάτων, αλλά και την λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής, σε δύσκολες εποχές και πάντα με αίσθημα ευθύνης και ασφάλειας προς τον ασθενή.

Ο άνθρωπος και ιδιαιτέρως ο ασθενής δεν είναι μόνον σώμα αλλά και ψυχή. Έχει ανάγκη από τον γιατρό του τον οποίο θα εκτιμήσει, θα αγαπήσει και σε αυτόν θα εμπιστευτεί την υγεία του.

Καινοτόμες ιδέες, πάντα με το βλέμμα στο μέλλον…. και στην τεχνολογική και ιατρική εξέλιξη…. Σεβασμός στον άνθρωπο. Ίση αντιμετώπιση του αρρώστου χωρίς καμία διάκριση, φτωχός ή πλούσιος, ανώνυμος ή επώνυμος. Σωστή μετάδοση της γνώσης. Σεβασμός στην αξιοκρατία. Σεβασμός στη δεοντολογία προς τον συνάδελφο», είναι ελάχιστα από τα προτερήματα που σας διακρίνουν.

Όσα ανωτέρω ανέφερα χαρακτηρίζουν επακριβώς την προσωπικότητα σας. Σας εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε το ανθρωπιστικό έργο σας για πολλές δεκαετίες ακόμα με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση που σας διακρίνουν».

«Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ευχαριστεί, τον Ιατρό Μαντά Ιωάννη, για την πολύτιμη προσφορά του στο Νοσοκομείο μας»

 Τέτοιες εκδηλώσεις μας δίνουν δύναμη και ηθικό στήριγμα να συνεχίσουμε και εμείς τη δική μας αποστολή.

Σας ευχαριστούμε.»