MY KTEO

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως-Δέσμευση για ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στο Μαντούδι


Με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως είχε συνάντηση ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής Ευβοίας, αφού την ευχαρίστησε για τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δίρφυ, εξέθεσε τα προβλήματα των εκπαιδευτικών δομών του νομού και ιδίως αυτά που έχουν προκύψει από τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων στη Βόρεια Εύβοια και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από την Υπουργό να δοθεί η τελική έγκριση για την ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στο Μαντούδι, καθώς και Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ιστιαία, τα οποία όχι μόνο αποτελούν πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά θα συμβάλουν σημαντικά στην ανασυγκρότηση της περιοχής.

Επίσης, ο Βουλευτής Ευβοίας, στο πλαίσιο της αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας, ζήτησε από την Υπουργό την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στην περιοχή, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μπορεί αφενός, να διαμορφώσει υπεύθυνους πολίτες που θα σέβονται το περιβάλλον και θα συμβάλουν στο μέλλον στη βιωσιμότητα και την αειφορία της περιοχής και αφετέρου, θα τονώσει την τοπική οικονομία μέσω της πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών και συνεδρίων».
Ακόμη, στο πλαίσιο της πρόσφατης έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε την επίσπευση της ρύθμισης για τη διαδικασία επιλογής θέσεων ευθύνης, δίνοντας προσωρινά στον περιφερειακό διευθυντή τη δυνατότητα να ορίσει τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε., καθώς και τη διάθεση τριών εκπαιδευτικών, προκειμένου να συσταθεί άμεσα η παιδαγωγική ομάδα και η διαχειριστική επιτροπή του Κέντρου.
Ακόμη, ο Βουλευτής Ευβοίας συζήτησε με την Υπουργό την ένταξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου στο θεσμό Συνεργαζομένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet). Το εν λόγω δίκτυο έχει στόχο τη διασύνδεση των μαθητών ανά τον κόσμο και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων. Μέχρι σήμερα δύο σχολεία της Εύβοιας ανήκουν στο διεθνές δίκτυο σχολείων της UNESCO και πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών και το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, γεγονός που συμβάλλει στην εξωστρέφεια του Νομού. Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε ενίσχυση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την κάλυψη των κενών.

Τόσο η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, όσο και ο Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, δεσμεύτηκαν για την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στο Μαντούδι και την εξέταση των υπολοίπων θεμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα.