Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια µε χταπόδι

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια µε χταπόδι


Υλικά Συνταγής:
1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκια κον κασέ
1 δαφνόφυλλο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμ. σπαγγέτι

Εκτέλεση:
Για τα μακαρόνια με χταπόδι πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπουκιές το χταπόδι. Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3′ έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το χταπόδι στη κατσαρόλα, και σωτάρουμε για 3-4′ μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το δαφνόφυλλο και  το μπαχάρι και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για τα μακαρόνια με χταπόδι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35΄-40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με το χταπόδι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με τσιμπίδα. Βράζουμε για 2΄ τα μακαρόνια με το χταπόδι και τα σερβίρουμε ζεστά.


argiro.gr