MY KTEO

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Αλήθεια και Πραγματικότητα


Αυτή η ιστορία με την περικοπή των αδειών στον ΕΦΚΑ ήταν ένα unfair του υπουργού. Ο υπουργός χάιδεψε τα αυτιά των ασφαλισμένων που για δεκαετίες έχουν γαλουχηθεί με το αφήγημα του κηφήνα δημόσιου υπάλληλου. Χαίρονται όλοι, ακόμα και αυτοί που κλέβουν τον ΦΠΑ, αυτοί που κλέβουν ένσημα ναρκοθετώντας το συνταξιοδοτικό που ζητούν πίσω το δώρο από του δυστυχείς υπαλλήλους τους. Αυτοί που ζητούν να μην πληρώσουν σέντσι από την επιστρεπταία. O tempora o mores.

Ήταν πράγματι αμοραλισμός η υπουργική απόφαση, όλοι ξέρουν ότι στην πραγματικότητα  τίποτα ουσιαστικό για τις συντάξεις δεν θα προκύψει από την αναστολή των αδειών. Άλλωστε δεν δουλεύουν όλοι οι ΕΦΚΑτζηδες στις συντάξεις

Άσε που παίρνουν εντολές να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους δικηγόρους και τους λογιστές που υποτίθεται βγάζουν συντάξεις αφήνοντας πίσω τις δικές τους για τις οποίες ο ρέκτης υπουργός έχει βάλει ανώτατο πλαφόν. Στην πραγματικότητα εδώ έχουμε για μια ακόμα φορά την σύγκρουση της Αλήθειας με την Πραγματικότητα όπως είχε γίνει πριν λίγο καιρό, πάλι στον ΕΦΚΑ. Είναι αλήθεια ότι ο όγκος των συντάξεων είναι μεγάλος και αυξάνεται. Η πραγματικότητα είναι ότι δύο μέρες πάνω δύο κάτω δεν θα δώσουν λύση και αυτό το ξέρουν όλοι, ακόμα και ο υπουργός. Πριν λίγες μέρες έγινε είδηση στο πανελλήνιο η υπόθεση των χηρών του ΝΑΤ που για χρόνια δεν έπαιρναν την σύνταξη του μακαρίτη. Αυτή είναι η αλήθεια. Με διάφορους ελιγμούς ο υπουργός κι αυτό καταγράφεται στα θετικά του, πέτυχε να βγουν οι συντάξεις. Κι αυτό είναι Αλήθεια. Ο κόσμος τι κατάλαβε; Ότι αυτός ο παλιό ΕΦΚΑ δεν έβγαζε τις συντάξεις γιατί ποιος ξέρει τι τεμπέληδες ασχολούνταν . Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΕΦΚΑ ούτε βεβαίως πριν το ΙΚΑ είχαν κάποια σχέση με αυτές τις συντάξεις διότι το ΝΑΤ δεν έχει υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και βεβαίως πριν το ΙΚΑ δεν είχε αρμοδιότητα. Αυτή τη λεπτομέρεια ο υπουργός ξέχασε να την αναφέρει, οι δημοσιογράφοι δεν τον ρώτησαν και οι συνδικαλιστές κοιμούνταν βαθέως.

Χρειάζονται τόμοι για να καταλάβουμε όλοι τι εστί δημόσια ασφάλιση και μάλλον ποτέ δεν θα μιλήσει κανείς ειλικρινά. Είναι ένα θέμα όπου φταίμε όλοι. Λαός και Κολωνάκι.

Γιατί όμως τέτοια πρεμούρα με τις άδειες; Έμπειροι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στα πρόθυρα της σύνταξης εκτιμούν ότι μάλλον  σκοπός ήταν η επίδειξη δύναμης και ο εκφοβισμός τους.