MY KTEO

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ισχυρή κακοκαιρία στην Εύβοια σήμερα Πέμπτη (Χάρτες)

 


Κεντρική Εύβοια: Σε όλη την κεντρική Εύβοια από την αρχή της ημέρας βροχές έως μέτριας έντασης από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά - ημιορεινά και ανατολικά της κεντρικής Εύβοιας θα εκδηλώνονται αρκετά ισχυρά φαινόμενα ενώ στα πεδινά θα μέχρι και το μεσημέρι θα εκδηλώνονται βροχές έως μέτριας έντασης ενώ στα πεδινά θα ενταθούν τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά. Τώρα στις περιοχές της Εύβοιας και βρίσκονται στην πλευρά της Βοιωτίας και στις περιοχές που βρίσκονται στην ακτογραμμή νότια της Χαλκίδας και στην Χαλκίδα καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλώνονται έως μέτριας έντασης φαινόμενα που ίσως το βράδυ να ενταθούν. Πιθανότητα για καταιγίδες στα ημιορεινά - ορεινά και στα ανατολικά της κεντρικής Εύβοιας.

Χιόνια από τα 1.300-1.400μ. και πάνω.

Θερμοκρασία σε πτώση 5-6 βαθμούς.

Άνεμοι βορειαδες σε όλες τις θάλασσες μόνο στην νότια Εύβοια θα είναι ελαφρώς ποιο δυτικοί οι άνεμοι. Στον βόρειο Ευβοϊκό θα πνέουν οι άνεμοι στα 3-4b ριπές κυρίως πόες το βράδυ στα 6-7b στην νότια Εύβοια στα 2-3b ενώ οι ριπές προς το βράδυ θα φτάσουν στα 4-6b ενώ στο Αιγαίο στα 6-7b ενώ προς το βράδυ οι ριπές των ανέμων στα 8-9b.


Βόρεια Εύβοια:
Από την αρχή της ημέρας κάποιες βροχές η ψιχαλες σε όλη την βόρεια Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες φαίνεται να υπάρξει μια παύση των φαινομένων και να υπάρξουν και κάποια διαστήματα με ηλιοφάνεια και τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα ημιορεινά - ορεινά όσο πάμε προς τις προμεσημβινες ώρες θα αρχίζουν να εκδηλώνονται πάλι φαινόμενα παντού που μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι έως και μέτριας έντασης. Από το απόγευμα και μετά θα ενταθούν τα φαινόμενα πολύ σε όλες τις περιοχές. Ενώ στην περιοχή της Βλαχίας και στις γύρω περιοχές τα φαινόμενα ήδη από το μεσημέρι θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυρά και ίσως υπάρξουν και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές. Ενώ στην βορειοδυτική πλευρά της βόρειας Εύβοιας θα υπάρξουν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας φαινόμενα έως μέτριας έντασης με πολλά ανοίγματα. ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τις φωτιές καθώς θα είναι αρκετά ισχυρά τα φαινόμενα.

Θερμοκρασία σε πτώση 5-6 βαθμούς.

Άνεμοι βοριάδες στον βόρειο Ευβοϊκό στα 2-4b με ριπές στα 5-6b ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν στα 4-6b που το βράδυ κυρίως οι ριπές τους θα φτάνουν τα 7-8b ενώ στην περιοχή της Βλαχίας και στις γύρω περιοχές οι οι ριπές των ανέμων το βράδυ θα φτάσουν και τα 8-9b.



Νότια Εύβοια
: Σε όλη την νότιο Ευβοία ήδη από την αρχή της ημέρας βροχές έως μέτριας έντασης ενώ απο το μεσημέρι και μετά στην περιοχή του μετοχιου και στις γύρω περιοχές όπως και στην περιοχή του Μακρυχωρίου και στις γύρω περιοχές τα φαινόμενα θα ενταθούν αρκετά ενώ στην περιοχή της Κύμης και στις γύρω περιοχές όπως και στην περιοχή του Αυλωναρίου και στις γύρω περιοχές τα φαινόμενα ίσως ενταθούν λίγο το βράδυ της Πέμπτης. Στις υπόλοιπες περιοχές καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας βροχές έως μέτριας έντασης με αρκετά ανοίγματα στον καιρό σε αυτές τις περιοχές. Ενώ πιθανότητα για καταιγίδες υπαρκτή από τις περιοχές του Μαρκυχωριου  και του Αυλωναρίου και βορειότερα.

Θερμοκρασία σε πτώση 5-6 βαθμών.

Άνεμοι βοριάδες παντού στα 5-6b στον Ευβοϊκό και στο Αιγαίο στα 6-7b ενώ προς το βράδυ οι ριπές των ανέμων από την πλευρά του Ευβοϊκού θα φτάνουν τα 7-8b ενώ από την πλευρά του Αιγαίου στα 8-9b.


Σκύρο:
Αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια με βροχές έως μέτριας έντασης καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Θερμοκρασία σε πτώση 5-6 βαθμών.

Άνεμοι βοριάδες και εδώ στα 6-7b και προς το βράδυ οι ριπές των ανέμων θα φτάσουν στα 8b τοπικά και 9b.