MY KTEO

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ένας χρόνος εμβολίων: Πόσο θετικοί είναι οι Έλληνες στον εμβολιασμό;


Σταθερά αυξάνεται μέσα στο 2021 το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα, αλλά και όσων είναι θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Focus Bari.

Ειδικότερα, ακολουθώντας ανοδική πορεία από την έλευση των εμβολίων στη χώρα στην αρχή του έτους, η σημερινή εικόνα δείχει ότι τέσσερις στους πέντε Έλληνες είτε ήδη έχουν κάνει το εμβόλιο, είτε έχουν κλείσει το ραντεβού ή δηλώνουν πως θα το κάνουν οπωσδήποτε. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα που παρουσίαζε η ίδια έρευνα κατά τον Οκτώβριο.

Τον Δεκέμβριο, το 78% των ερωτηθέντων έχουν ήδη κάνει κάποιο από τα εγκεκριμένα εμβόλια ή έχει κλείσει ραντεβού. Το 3% δηλώνει πως θα το κάνει οπωσδήποτε, ενώ 10% είναι αναποφάσιστο. Το υπολοιπόμενο 9% δηλώνει ότι μάλλον δεν θα το κάνει ή οπωσδήποτε δεν θα το κάνει.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περισσότεροι αναποφάσιστοι εντοπίζονται στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Ειδικότερα, μεταξύ 18-24 ετών το 69% έχει θετική διάθεση προς το εμβόλιο (έχει κάνει ήδη, έχει κλείσει ραντεβού ή θα το κάνει οπωσδήποτε) έναντι 23% που δηλώνει αναποφάσιστο και 8% αρνητικό. Γενικά, αρνητική διάθεση παρουσιάζεται ιδίως μεταξύ των ηλικιών 25 έως 44. Αρνητικό είναι το 15% στις ηλικίες 25-34 και το 13% στις ηλικίες 35-44.

Σε τοπικό επίπεδο αρνητικό εμφανίζεται ένα μεγάλο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Συγκεκριμένα στην Αθήνα, το 7% έχει αρνητική διάθεση (μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα κάνει το εμβόλιο), ενώ στη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 14% και 12% αντίστοιχα.


moneyreview.gr