MY KTEO

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Βγάλτε τα ανοιξιάτικα – Πρόβλεψη Μαρουσάκη


Τα πάνω κάτω φέρνει ο καιρός στη χώρα. Μετά το πρώτο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Παρασκευής, ο καιρός αλλάζει ξανά φέρνοντας θερμοκρασίες που θυμίζουν Άνοιξη.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη είναι δηλωτική:

 «Το πρώτο ισχυρό κύμα χιονοκακοκαιρίας για τον φετινό Χειμώνα είναι εδώ και λίγες ώρες σε εξέλιξη στη χώρα μας με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας όπου την ίδια χρονική στιγμή τα δυτικά και βόρεια τμήματα απολαμβάνουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια συνοδεία βέβαια τσουχτερού κρύου.

Η εικόνα που περιγράψαμε παραπάνω αποτυπώνεται και στον πρώτο μας χάρτη όπου μπορούμε να δούμε από ψηλά την κατάσταση. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι και το βράδυ σήμερα (σ.σ. Σάββατο) – πρωί αύριο (δεύτερος και τρίτος χάρτης) για να αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και να περιορίζεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

 

Και αν αυτές τις ημέρες θα πάρουμε μια ισχυρή δόση βαρυχειμωνιάς, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα (Χριστούγεννα), ο καιρός θα θυμίζει Άνοιξη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.