MY KTEO

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν έως το τέλος της εβδομάδας


Μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις, που ξεπερνούν συνολικά τα 2 δισ.ευρώ, καλούνται να εξοφλήσουν έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Ειδικότερα έως την Παρασκευή, φυσικά πρόσωπο και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσου την έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ περίπου επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Επίσης στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή δόσης για την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, ενώ επίσης οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες οχημάτων, καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει και φέτος παράταση στην πληρωμή των τελών.

Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πήραν παράταση για το 2022
Αρκετές, πάντως φορολογικές υποχρεώσεις πήραν παράταση για το 2022. Η επιστρεπτέα προκαταβολή και οι πάγιες δαπάνες, για τις οποίες το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε ότι οι πρώτες δόσεις και η εφάπαξ καταβολή θα πληρωθούν στα μέσα του 2022. Παράταση για το 2022 πήραν, επίσης, η ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, γονικών παροχών και δωρεών, καθώς και η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.


 sofokleousin.gr