MY KTEO

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΕΜΕΙΣ- Εργατικό Κέντρο: Εργάτες εναντίον εργατών στα δικαστήρια μετά την αγωγή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, κατά του συνδικάτου ΦΑΜΑΡ


Συνδικαλιστές-μεγαλοστελέχη του ΠΑΜΕ επέλεξαν μετρώντας τα «κουκιά»,  για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία του Ε.Κ. Εύβοιας να στείλουν εργάτες εναντίον εργατών στα Δικαστήρια, κάνοντας αγωγή κατά του συνδικάτου ΦΑΜΑΡ και του ΕΚΕ με στόχο τη διαγραφή από το δυναμικό του.(Σημειώνουμε ότι το συνδικάτο ΦΑΜΑΡ έχει πάνω από 350 εργαζόμενους - μέλη του, μόνιμους κάτοικους στην Χαλκίδα) Επί της ουσίας πλέον θα επιληφθεί του ζητήματος η Αστική Δικαιοσύνη, εκεί όπου το ταξικό καθήκον των «πολύ αριστερών» συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ το έστειλε.
  
Όλα αυτά σε μια εποχή
Που το Εργατικό και Συνδικαλιστικό Κίνημα πληγωμένο από τους μνημονιακούς Νόμους, δέχεται ολομέτωπες επιθέσεις από εργοδοσία, κυβέρνηση-ΣΕΒ και έχει όλο το ολιγαρχικό και μιντιακό κατεστημένο απέναντι του.
Που η κυβέρνηση της ΝΔ με καταιγιστικό τρόπο περνά νύχτα αντεργατικά Νομοσχέδια, μακελεύοντας το οκτάωρο και τα εργασιακά δικαιώματα.
Που η πανδημία έγινε ευκαιρία για τους λίγους και θάνατος στα κοντέινερς για τους πολλούς.
Που η Β.Εύβοια κάηκε εγκαταλελειμμένη και τώρα γλείφει τις πληγές της.
Που οι συνάδελφοι στην ΛΑΡΚΟ δίνουν υπερήφανα αγώνα επιβίωσης.
Που ξεπουλήθηκαν ΔΕΔΔΗΕ-ΔΕΗ και οι τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις της υφηλίου.
Που εργοδότες περιμένουν στα ΑΤΜ για να πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων πίσω.
Που σε μεγαλοκαταστήματα λένε συνθηματικά από μικροφώνου στους ελέγχους, ώστε να κρυφτούν οι αδήλωτοι εργαζόμενοι.
Που το Συνδικαλιστικό κίνημα εμφανίζει ιστορικά χαμηλά συσπείρωσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
   
Οι «πολύ αριστεροί» συνάδελφοι του ΠΑΜΕ έχοντας αυτοανακηρυχθεί σε μοναδικούς προστάτες της εργατιάς, πιστοί στα κομματικά κελεύσματα «πυροβολούν» στα τυφλά οτιδήποτε δεν ελέγχουν. Θεωρούν τους εαυτούς τους νόμιμους ιδιοκτήτες των συνδικάτων και του Εργατικού κινήματος, σε αντιδιαστολή με την ΝΔ που αρκείται να θεωρεί το κράτος τσιφλίκι της. Κατά τη διάρκεια των Διοικητικών Συμβουλίων-συνελεύσεων- συνεδρίων μονίμως: διακόπτουν, μεγαλοφωνούν, διαψεύδουν, λογοκρίνουν, αγανακτούν, καταγγέλλουν, αποδοκιμάζουν, λοιδορούν και δογματίζουν επιδεικνύοντας πάντα την επαναστατική τους «καθαρότητα».

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της Εύβοιας
Τα συνδικάτα δεν έχουν ανάγκη από προστάτες, πατερούληδες και σφραγιδοκράτες.
  
Έχουν ανάγκη από ενότητα και κοινή δράση στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στόχευση τον ταξικό μας εχθρό. Έχουν ανάγκη αύξησης της συνδικαλιστικής τους πυκνότητας. Έχουν ανάγκη από νίκες που τις πετύχαμε όταν όλα τα σφυριά χτύπησαν μαζί τον ίδιο στόχο.    Έχουν ανάγκη από ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα με τις ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν. Γιατί τα συνδικάτα μπορεί να παράγουν πολιτική, αλλά δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο τυφλών κομματικών αντιπαραθέσεων σε κοινά εργασιακά προβλήματα.
Με ευθύνη και νηφαλιότητα πρέπει να πάμε σε ένα Συνέδριο χωρίς fast track διαδικασίες εν μέσω δικαστικών προσφυγών. Χωρίς τις σκιές λαθροχειριών, παράνομων εκπροσώπων και αναμπουμπούλας, συμφωνώντας με την επιθυμία του ΠΑΜΕ για ενδελεχή έλεγχο νομιμότητας όλων των αντιπροσώπων.
ΕΜΕΙΣ δεν είμαστε πορτιέρηδες του ΕΚΕ για να κάνουμε φέις κοντρόλ, ούτε επαγγελματίες - καριερίστες συνδικαλιστές, γιαυτό απλώνουμε χέρι συνεργασίας σε όλους τους εργαζόμενους μακριά από διχασμούς και διαχωριστικές γραμμές. Το ταξικό εχθρό μας τον ξέρουμε. Πρέπει με όπλο την αλληλεγγύη, να τον πολεμήσουμε ενωτικά σαν ελάχιστο πάγιο χρέος προς τον κόσμο της εργασίας που εκπροσωπούμε.

Συνδικαλιστική παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας