MY KTEO

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Απορρίφθηκε το Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης από το δημοτικό συμβούλιο


Στο χθεσινό έκτακτο συμβούλιο του δήμου Κύμης Αλιβερίου ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Κώστας Κέκης ανέδειξε όπως και στο προηγούμενο Δ.Σ. τα προβλήματα στις δομές υγείας του δήμου μας που με την πανδημία τα έφερε στην επιφάνεια.  Επισήμανε την αναγκαιότητα της αραίωσης των τμημάτων στις σχολικές μονάδες, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης της υγείας, πρόσθεσε ότι πρέπει να κληθεί κλιμάκιο της ΥΠΕ, να οργανωθεί άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης του λαού της περιοχής μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και ζήτησε την υπερψήφιση του ψηφίσματος.

 

Αξίζει να καταγραφεί ότι στο προηγούμενο Δ.Σ. είχαν στηρίξει όλες οι παρατάξεις ομόφωνα το ερώτημα της ΛΑ.ΣΥ. που είχε τεθεί  προ ημερησίας διάταξης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 7/12/21 με θέμα « Αντιμετώπιση της πανδημίας με την λήψη άμεσων μέτρων και πρωτοβουλιών» και αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ως ψήφισμα. Το ψήφισμα διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. όμως καταψηφίστηκε γιατί κατονομάζει τους υπαίτιους της τραγικής κατάστασης στο χώρο της υγείας και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από όλες μέχρι τώρα κυβερνήσεις που με τις μνημονικές πολιτικές και όχι μόνο συρρίκνωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Στην λογική αυτή της απόκρυψης των ευθυνών η παράταξη της «Συμπολιτείας» του κ. Μπουραντά εκφράστηκε μέσω Σύμβουλου της που ισχυρίστηκε ότι το ψήφισμα πολιτικοποιεί την όλη κατάσταση και πως δεν αρμόζει σε ένα δημοτικό συμβούλιο «να μετατρέπεται σε παράρτημα της βουλής»ενώζήτησε την απόρριψη του. Στη ίδια ρότα ακολούθησαν και οι άλλες παρατάξεις και ο μοναδικός σύμβουλος από τους «Νέους Ορίζοντες» ακολούθησε πάνω –κάτω την ίδια άποψη που τελικά την υιοθέτησε καθώς οι υπόλοιποι μέχρι εκείνη την ώρα έλαμψαν δια της απουσίας τους. Για την παράταξη του Σύριζα  «Δήμος για όλους» για άλλη μια φορά η επικεφαλής «έσκισε τα ιμάτια της»υπερασπιζόμενη το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενη ότι τα είχε όλα καλώς καμωμένα στο θέμα της υγείας και κατέληξε στο ότι δεν πέφτει καμία ευθύνη πάνω στην προηγούμενη κυβέρνηση όπως καταδεικνύει το ψήφισμα.

 

Ωστόσο το συμβούλιο τελείωσε χωρίς να παρθεί απόφαση για να γίνει παρέμβαση από τον δήμο μας για τα προβλήματα της υγείας. Η κατάσταση έφτασε εκεί που την ήθελαν στην πλήρης απραξία. Η συνενοχή και η ταύτιση με την εγκληματική πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία και την παραδίδει στους ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας δεν κρύβεται πίσω από συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα, όλο το προηγούμενο διάστημα από πρόεδρους και σύμβουλους των άλλων παρατάξεων για να κερδηθούν οι εντυπώσεις. Η στιγμή που δεν τόλμησαν ούτε ένα απλό ψήφισμα να βγάλουν καταγράφτηκε στο χθεσινό Δ.Σ. και δεν πρέπει να ξεχαστεί. Μοναδική εξαίρεση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κυρ. Αναγνώστου Π.  που στήριξε με την ψήφο του το ψήφισμα.       

 

 

 

Οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την υποκριτική στάση που αναδείχτηκε για άλλη μια φορά από τους δημοτικούς σύμβουλους που υπόκεινται στις κυβερνητικές πολίτικες παρατάξεις της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης, που πότε κατά το δοκούν πολιτικοποιούν το δημοτικό συμβούλιο και ποτέ όχι, κοιτάζοντας πάντα«να βγάζουν λάδι τους πολίτικους τους προϊστάμενους» αλλά και να θολώνουν τα νερά σε σχέση με το ποιος φταίει για την κατάσταση που βιώνει ο λαός μας. Έτσι αρέσκονται σε ανέξοδες και αποπροσανατολιστικές κόντρες μεταξύ τους, κάνοντας μάλιστα κάθε λαϊκό άνθρωπο που με μεράκι μπορεί να προσεγγίζει τα κοινά να αηδιάζει.

Ακολουθεί το ψήφισμα που απορρίφθηκε:

« ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 

Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας με την λήψη μέτρων.

 

Η εξέλιξη του 4ου κύματος της πανδημίας που για το Νοέμβρη έκλεισε με τον τραγικό απολογισμό, των πάνω από 18.000 νεκρών συνολικά, των 200.000 κρουσμάτων και των 690 διασωληνωμένων συνανθρώπων μας δε χωράει κανέναν εφησυχασμό. Δυστυχώς η κατάσταση στο Δήμο μας δεν είναι καλή, αρκετά είναι τα κρούσματα και κάποιοι όπως μαθαίνουμε νοσηλεύονται ακόμη και διασωληνωμένοι. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας, το δημόσιο σύστημα υγείας αναμετράται με την πανδημία με τεράστιες ελλείψεις που η διαχρονικότητα τους αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες τόσο της κυβερνητικής διαχείρισης αυτά τα δυο χρόνια όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την υγείατου λαού ως κόστος, το φάρμακο και τα εμβόλια ως μέσα κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 

          Με αυτήν την λογική επιβλήθηκε η ποινή των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και ονομάστηκε «αντίτιμο υγείας». Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί εργαλείο αποθέωσης της «ατομικής ευθύνης» κοινωνικού αυτοματισμού, συγκαλύπτει την εγκληματική κυβερνητική πολιτική, ουσιαστικά αποτελεί ένα «κορονοσήλειο», αντί να παρθούν μέτρα πρόληψης και θεραπείας με ευθύνη του κράτους.

 

Οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ασθενών, στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας και ανταποδοτικότητας όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα Υγείας για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που θα θεωρούνται ότι «δεν τηρούν υπεύθυνη στάση».

 

Απαιτούμε δραστικά μέτρα από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και προτείνουμε:

 

1.    Να ενισχυθεί περαιτέρω το Νοσοκομείο Κύμης, το Κέντρο Υγείας Αλβερίου, τα Περιφερειακά και τα αγροτικά ιατρεία. Να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου οι συμβάσεις όλων των επικουρικών εργαζομένων.

 

2.    Ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να συμβάλει και στη θωράκιση των σχολείων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν πανελλαδικά, το μήνα Νοέμβρη 1 στα 4 κρούσματα ήταν μαθητής.

 

3.    Να κληθεί κλιμάκιο της ΥΠΕ και να οργανωθεί άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης του λαού της περιοχής μας για την αναγκαιότητα του εμβολισμού ώστε οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που ακόμη έχουν προβληματισμούς σε σχέση με τον εμβολιασμό να πεισθούν να πραγματοποιήσουν άμεσα τον εμβολιασμό. Απαιτούμε να είναι δωρεάν τα rapidtest και για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ώστε να μπορούν να πάνε στη δουλειά τους χωρίς να αναγκάζονται να πληρώνουν ».

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση  Κώστας Κέκης, Κώστας Καρτελιάς