MY KTEO

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ένας μικρός καλαντιστής υποστηρικτής του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος του νεοτέρου στην ηλικία δωρητή και υποστηρικτή του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.


Ο εννιάχρονος μαθητής Δημοτικού Σχολείου Μιχάλης Μέλλιος, από τον Άγιο Νικόλαο (Μπούρτζι) Ληλαντίων, έδωσε στον Εφημέριο της Ενορίας του, Αρχιμ. Πορφύριο Γερμανό, το ποσόν που συνέλεξε από τα κάλαντα που έψαλε, για να τα το διαθέσει στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο-αξίζει να διαβάσει κανείς την επιστολή του μικρού Μιχάλη την οποία επέδωσε στον π. Πορφύριο μαζί με τη δωρεά του.

Ο π. Πορφύριος έφερε τον μικρό Μιχάλη στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συγκινημένος συνεχάρη τον μικρό μαθητή και εργάτη της αγάπης και του επέδωσε ευλογίες και εόρτια δώρα.

Τις άγιες μέρες που διανύουμε, ως γνωστόν πολλοί επιθυμούν ένα θαύμα. Ένα τέτοιο θαύμα είναι μια ζεστή και καθαρή παιδική καρδιά γεμάτη από την αγάπη του Χριστού και του συνανθρώπου.

Πόσο ωφέλιμο θα ήταν όλοι μας να γίνουμε ως τα παιδία!, όπως μας συνέστησε το «νέον παιδίον» ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.