MY KTEO

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Βατόπουλος για παράταση σχολικών διακοπών: Το θέμα θα επανεξεταστεί το επόμενο δεκαήμερο


Για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις εορταστικές διακοπές στα σχολεία κατά μία εβδομάδα, ρωτήθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι συνολικά το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων θα εξεταστεί εκ νέου το επόμενο δεκαήμερο από την Επιτροπή.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι, και όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Διευκρίνισε ακόμα πως πλέον δεν έχουμε πολλά κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών, αλλά των νέων ενήλικων από 18 έως 40 ετών. 

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας για ενδεχόμενο νέων μέτρων νωρίτερα, καθώς σήμερα αναμένονται περίπου 20.000 κρούσματα, αποκάλυψε ότι την Δευτέρα στην Επιτροπή υπήρχε συζήτηση πότε να αρχίσουν τα μέτρα.

«Κάποια μέλη επέμεναν ότι πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά επικράτησε η άποψη ότι και για λόγους κοινωνικούς, δόθηκε παράταση τουλάχιστον για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος να μπορέσει να διασκεδάσει», δήλωσε ο καθηγητής.

«Αν το δει κανείς απολύτως επιδημιολογικά από πλευράς δημοσίας υγείας πρέπει να κλείσουμε χθες που λέει ο λόγος, αλλά επειδή η πολιτεία κοίτα και το ρεαλιστικό του πράγματος τη δυνατότητα εφαρμογής κλπ τελικώς αποφασίστηκε από την Πολιτεία να γίνει ό,τι γίνεται», πρόσθεσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κίνδυνο», προειδοποίησε.


topontiki.gr