Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό καρέ στο φούρνο

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό καρέ στο φούρνο


Υλικά Συνταγής:
1 ολόκληρο (περίπου 2 κιλά) χοιρινό καρέ
1/2 φραντζόλα ψωμί 2-3 ημερών
2 κ.σ. μουσταρδα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Χοιρινό καρέ στο φούρνο
Ααγοράζουμε ολόκληρο το χοιρινό καρέ (ενωμένες μπριζόλες) και ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει (ξύσει) τις άκρες του, 3-4 εκ., ώσπου να φανούν τα κόκαλα.

Βάζουμε το χοιρινό καρέ σε λαμαρίνα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε το κρέας για 15΄ στους 220°C, να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί στον τρίφτη ή στο μίξερ σε ψίχουλα. Τα τοποθετούμε σε μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά το μίγμα. Με ένα πινέλο αλείφουμε το μισοψημένο καρέ με τη μουστάρδα. Με τα χέρια κολλάμε επάνω στο κρέας την κρούστα ψωμιού και την πατάμε καλά, να κολλήσει.

Με προσοχή σηκώνουμε το χοιρινό καρέ όρθιο και ενώνουμε τις δύο άκρες του, σχηματίζοντας κορόνα. Το δένουμε με διπλό σπάγκο. Ξαναψήνουμε το χοιρινό καρέ στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15΄. Αφαιρούμε τον σπάγκο και το βγάζουμε ολόκληρο σε πιατέλα.


argiro.gr