MY KTEO

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Εγκρίνεται ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου Χαλκίδας


Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, αρμόδιο για την έγκριση των οργανισμών ΝΠΔΔ και τον προγραμματισμό προσλήψεων. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση έγκριση του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, προκειμένου να προβλεφθούν οι νέες κλινικές και τα τμήματα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές των νέων κτιριακών του εγκαταστάσεων. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής Ευβοίας, τόνισε την ανάγκη για την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του νέου οργανισμού, καθώς από τη μεταστέγαση στο νέο κτίριο παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και παραταύτα παραμένει σε ισχύ ο οργανισμός του παλαιού Νοσοκομείου, γεγονός που περιορίζει κατά πολύ τις δυνατότητες ανάπτυξης του. «Το Γ.Ν.Ν.Χ. μεταφέρθηκε σε ένα νέο και σύγχρονο κτίριο, λειτουργικά όμως παραμένουμε στο παλαιό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεμπίλης.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε επίσης ότι οι κτηριακές υποδομές του ΓΝΧ είναι εξαιρετικές. Ωστόσο, η ποιότητα των παροχών υγείας δεν κρίνεται μόνο από τις «ξενοδοχειακές» του υποδομές, αλλά και από την πλήρη στελέχωση των υφιστάμενων μονάδων και τη δημιουργία νέων κλινικών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «για να έχουμε ένα νοσοκομείο πρότυπο πρέπει αυτό να αναπτυχθεί πλήρως, σύμφωνα με τις δυνατότητές του».

Η έγκριση του νέου Οργανισμού θα συμβάλει στη στελέχωση των τμημάτων του ΓΝ Χαλκίδας με το απαραίτητο προσωπικό, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του, κατόπιν της αύξησης της δυναμικότητάς του από τις 256 κλίνες στις 310, σύμφωνα με το κτιριολογικό του πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, με τον νέο Οργανισμό και την απαραίτητη στελέχωσή του με επιπλέον θέσεις ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού – διοικητικού – τεχνικού προσωπικού, θα προβλέπονται επιπλέον τα εξής τμήματα: 1) Παθολογικός Τομέας (Πνευμονολογική Κλινική, Νευρολογία, Δερματολογία – Αφροδισιολογία, Γαστρεντορολογική με Ενδοσκοπήσεις, Μονάδα Στεφανιαίων Συνδρόμων, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Νεογνολογική, Μονάδα Πρόωρων Νεογνών, Εργαστήριο Διαταραχών Ύπνου, Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, Μονάδα Συνεχούς Φορητής Περιτοναϊκής Κάθαρσης), 2) Χειρουργικός Τομέας (Αγγειοχειρουργική, Γυναικολογική Κλινική, Μεταναισθητικής Φροντίδας, Μονάδα Μεταχειρουργημένων, Νευροχειρουργικό), 3) Τομέας Ψυχικής Υγείας (Ψυχιατρική Κλινική), 4) Εργαστηριακός Τομέας (Μαγνητικής, Οστική Πυκνότητα, Ορθοπαντογράφος, Ακτινοσκοπικό), 5) Διατομεακά (Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε με τον Βουλευτή Ευβοίας και έδωσε εντολή στην αρμόδια Δνση για την επίσπευση κατ´ απόλυτη προτεραιότητα της έγκρισης του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.