MY KTEO

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου: Το πιο σύντομο ανέκδοτο τα περί ενότητας, συναίνεσης και συνεννόησης


Το πιο σύντομο ανέκδοτο των τελευταίων ετών, εφάμιλλο εκείνου των «Greek Statistics», είναι τα περί ενότητας, συναίνεσης και συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ακόμα και σε θέματα που επί της ουσίας μπορεί συμφωνούν, όπως το ποσοστό που πληρώνει ο Δήμος στην κατανάλωση ηλεκτρική ενέργειας της ΔΕΥΑΚΑ για τη λειτουργία των αντλιοστασίων,  στο τέλος καταλήγουν να διαφωνούν. 

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε, αφού δημοτική αρχή και αντιπολίτευση συγκρούστηκαν για ακόμα μια φορά. Η μείζονος αντιπολίτευση για πολλοστή φορά επανέφερε, με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σιγοντάρουν, το πρόβλημα που έχει προκύψει, όπως υποστηρίζουν, με τη συμπεριφορά ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, θυμήθηκε την προεκλογική περίοδο, όταν η παράταξη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, τον κατηγορούσε για πλαστογραφία. 

Αντήλλαξαν και κάποιες «φιλοφρονήσεις» αντί για χρόνια πολλά και όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση πήραν και μια ιδέα από τα προσεχώς του 2022, που απέχουν από το κλίμα ενότητας, συναίνεσης και συνεννόησης, που κάποιοι δημοτικού σύμβουλοι επιζητούν και ψελλίζουν διστακτικά, έτη φωτός.