MY KTEO

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Δημόσιο: Τρεις αλλαγές στην αξιολόγηση -Στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο


Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που αφορά περί τους 220.000 υπαλλήλους (εκτός των εκπαιδευτικών, των γιατρών και των ενστόλων), παρουσιάζει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο (στις 11) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το νομοσχέδιο: «Αξιολόγηση της απόδοσης – Στοχοθεσία – Κοινό πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων», περιλαμβάνει, τρεις βασικές αλλαγές:

-Πρώτον, η αξιολόγηση, αντίθετα με το σημερινό σύστημα, θα έχει στο επίκεντρο της τους προϊσταμένους και όχι τους απλούς υπαλλήλους.

-Δεύτερον, θα γίνεται με βάση την επίτευξη στόχων σε επίπεδο τμήματος.

-Τρίτον, θα δίνει «μπόνους» στους «άριστους» υπαλλήλους, το οποίο θα είναι είτε χρηματικό (σ.σ. όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχουν εξασφαλιστεί 10 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το 2022 τα οποία θα δοθούν σε περίπου 6.000 υπαλλήλους) είτε σε είδος: Επιπλέον ημέρες άδειας, πιο εύκολη πρόσβαση στην τηλεργασία. Παράλληλα, οι υπάλληλοι που δεν θα επιτυγχάνουν τους στόχους τους θα υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Στόχος του ΥΠΕΣ είναι μετά την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο Βορίδη να συζητηθεί με τους συνδικαλιστές και να κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί έως το Μάρτιο του 2022 και να εφαρμοστεί εντός του επόμενου έτους.


aftodioikisi.gr