MY KTEO

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Τι αλλάζει στην εστίαση από τον νέο χρόνο


Τα μέτρα που θα αφορούν την εστίαση αναμένεται να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, ωστόσο θα ανακοινωθούν μαζί με το πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο κιόλας σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες.

Οι περιορισμοί που θα επιβληθούν στην εστίαση, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, αφορούν στο ωράριο λειτουργίας αλλά και στον αριθμό των ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο εντός των καταστημάτων.

Όσον αφορά τα μέτρα άμεσης εφαρμογής οι ειδικοί έχουν προτείνει τη ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς επίσης και την απουσία των φιλάθλων από τα γήπεδα.Επιπλέον, όσοι ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ελλάδα, απ' όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, την δεύτερη και την τέταρτη μέρα μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα είναι pcr ή rapid.

 

Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ υποχρεωτική θα είναι η μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Οι σχετικές ανακοινώσει από το υπουργείο Υγείας θα γίνουν το πρωί της Πέμπτης, 23 Δεκεμβρίου, αφού δοθεί το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.