MY KTEO

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Όχι στην κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον καταρράκτη Μανικιάτη είπε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου


Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου, στο τέλος της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το σοβαρότατο και κατεπείγον, όπως η ίδια το χαρακτήρισε, θέμα της έκδοσης βεβαίωσης παραγωγού από τη ΡΑΕ 580/24-11-2021 σε αντικατάσταση της 173/2021 για υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,33 MW από την εταιρεία ΝΑΝΚΟ ΜΥΗΕ Μανίκια ΑΕ στον καταρράκτη Μανικιάτη. 

Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού ζήτησε, μιας και η προθεσμία για την κατάθεση ενδικοφανούς προσφυγής λήγει στις 27  Δεκεμβρίου, να οριστεί άμεσα από την Οικονομική Επιτροπή δικηγόρος που θα καταθέσει για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου εκ νέου ενδικοφανή προσφυγή, μετά από εκείνη του περασμένου καλοκαιριού.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε με την πρόταση της κ. Θαλασσινού, με τον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Θα είναι όμως έγκλημα αν γίνει αυτό εκεί αυτό το έργο». Μάλιστα έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να φτιαχτεί ο δρόμος ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στους επισκέπτες του καταρράκτη.