MY KTEO

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας: «Σα να μη κυβέρνησε ούτε μια μέρα


Σχόλιο της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξάνθου «Σα να μη κυβέρνησε  ούτε μια μέρα»

Αυτός ο τίτλος θα ταίριαζε απόλυτα στην επίσκεψη του κλιμακίου του  ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Τα όσα δήλωσαν περί ενίσχυσης του συστήματος Υγείας επί διακυβέρνησης του, διαψεύστηκαν παταγωδώς από τους εργαζόμενους, οι οποίοι πήραν το λόγο και ανέδειξαν τις ευθύνες του για την σημερινή κατάσταση,  δεν άφησαν περιθώρια για προσδοκίες σε ενδεχόμενη διακυβέρνηση του. Θύμισαν στον κ. Ξάνθο  την αγωνιστική υποδοχή που ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου και τα σωματεία του είχαν ετοιμάσει την περίοδο της θητείας του.

Μερικά μόνο στοιχεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχισε τη πολιτική της υποχρηματοδότησης, μείωσε την επιχορήγηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 860 εκατομμύρια. Τη διαλυμένη ΠΦΥ σε δομές, προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που παρέλαβε, την διατήρησε εξίσου διαλυμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την πολιτική των ΣΔΙΤ στην Υγεία και άνοιξε διάπλατα την πόρτα για νοσοκομεία - ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενταγμένα στο δημόσιο σύστημα, με τη λειτουργία της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας ΑΕ (ΑΕΜΥ ΑΕ), στην οποία ανήκει για παράδειγμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Είναι εμπαιγμός να δείχνουν ευαισθησία για τους όρους δουλειάς των υγειονομικών όταν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε ελάχιστους μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, Πάνω από 2.500 υγειονομικοί συνταξιοδοτήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2015 - 2019), οι μόνιμες προσλήψεις ήταν μόλις 1.000. Ψήφισε νομοσχέδιο επί κυβέρνησης του για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών νομιμοποιώντας τη 12-14ωρη εργασία  ανοίγοντας το δρόμο για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη  της ΝΔ για τη 12ωρη εργασία. Διατήρησε τους υγειονομικούς των δημόσιων μονάδων Υγείας εκτός ΒΑΕ.

Από το «θα λογαριαστούμε μετά» που διατυμπάνιζε στην έναρξη της πανδημίας , σκυτάλη πήρε ο υπουργός κοινής αποδοχής που πρότεινε. Το έχει αποδείξει ότι στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για αυτό δε βγάζει κουβέντα για τη πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για αυτό μιλάει για τη δήθεν αρμονική συνύπαρξη που μπορεί να υπάρξει μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας. Για αυτό το νέο ΕΣΥ που προτείνει είναι από τα ίδια υλικά του νέου ΕΣΥ της ΝΔ.

Οι υγειονομικοί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία εναλλαγή διακυβέρνησης. Από πρώτο χέρι αποδεικνύουμε από το πόστο μας ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.                                                                                                           

 

                                                                        ΚΟΒ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ