MY KTEO

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Έρχεται η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid free app


Τη Δευτέρα ή την Τρίτη πρόκειται να «ανέβει» στο Covid free app η ψηφιακή ταυτότητα, που θα διευκολύνει σημαντικά τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως είναι γνωστό, για να μπει οποιοσδήποτε στα καταστήματα λιανικής ή στην εστίαση, απαιτείται, πέραν του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η ταυτοποίησή του, που γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στον ΣΚΑΙ, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα είναι έτοιμο το covid-free app για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα.

Στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης του ενδιαφερομένου, οπότε  θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού , κάτι που θα ελχιστοποιήσει την διαδικασία των ελέγχου.

Παράλληλα,  ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση. «Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.